Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Sergi Salonu, 27 Nisan-3 Mayıs tarihleri arasında gazeteci yazar Uğur Oral’ın “Parantez” isimli fotoğraf sergisine ev sahipliği yapacak.
Bugüne kadar, ikisi Yunanistan’ın başkenti Atina’da olmak üzere, dokuz kişisel fotoğraf sergisine imza koyan Oral’ın 27 Nisan Pazartesi günü saat 18.00’de açılacak olan sergisi Parantez’in tüm geliri EBSO Vakfı’na (EBSOV) aktarılacak.
Bütün sergilerini yardım amaçlı açan Oral, Parantez ile ESBOV’a destek vermekten mutluluk ve onuru duyacağını söyledi. EBSOV’un özellikle eğitim alanında son derece ulvi çalışmalar sergilediğini belirten Oral, "Ben, tüm sergilerimi sosyal sorumluluk projesi odaklı açıyorum. Atina’da açtığım iki serginin de gelirini zihinsel engelli Yunan çocukları için çalışan Amimoni Vakfı’na bırakmıştım. Aynı şekilde, geçen yıl Yunanlı bir sanatçıyla açtığımız sergide satılan fotoğraflardan elde edilen gelirle zihinsel engelli gençlerimizin eğitim gördüğü Konak İş Okulu’na destek olmuştuk. EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ender Yorgancılar’ın nazik daveti neticesinde gerçekleşecek yeni sergim ile bu sefer EBSOV’a destek olmaktan mutluluk ve onur duyacağım. Çalışmalarını ilgiyle ve takdirle takip ettiğim EBSOV eğitim alanında yıllardır çok özverili çabalar sergiliyor. EBSOV’un bu sorumlu ve özverili çabaları birçok gencimizin yarınlara eğitimli ve aydın bir birey hazırlanmaları bağlamında çok önemli ve değerli. Ben de elimden geldiği oranda, Parantez’le, EBSOV’a bu ulvi çabasında destek olmak istedim. Sergide satılacak fotoğrafların gelirinin gençlerin yarınlarını aydınlatacak eğitim ışığına küçük de olsa bir hüzme eklemesini umuyor ve diliyorum." dedi.
Parantez’de Uğur Oral’ın Türkiye’nin çeşitli yerlerinde ve yurt dışında çekmiş olduğu doğa fotoğrafları ağırlıklı 50 eseri yer alacak.