KARABÜK (AA) - Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, "Metal işkolunda zor şartlar altında çalışan yüz binlerce sendikasız işçi olduğunu biliyoruz. Yağın, kirin, pasın içinde, kulakları sağır eden gürültüde çalışan ve artık daha iyi koşullarda çalışmak isteyen yüz binlerce işçinin bizleri beklediğinin de farkındayız." açıklamasını yaptı.

Çelik-İş Sendikasından yapılan yazılı açıklamada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı verilerine göre, 2017 Ocak ayında 36 bin 848 üyesi bulunan sendikanın Temmuz ayında bu rakamı 41 bin 491'e ulaştırdığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, 4 bin 643 işçinin daha Çelik-İş ailesine katılarak örgütlü mücadeleyi tercih ettiğini, emeğinden başka sermayesi olmayan 4 bin 643 işçinin daha, emek ve alın teri mücadelesini kendileriyle yürüteceğini belirtiğini aktardı.

"Onların emekleri, artık bizlerin emanetidir." ifadesini kullanan Değirmenci, şunları kaydetti:

"Üye sayımızdaki bu ciddi artış, Çelik-İş’e duyulan bir güvenin göstergesidir. Özellikle son 1 yılda ortaya koymuş olduğumuz projeler, örgütlü olduğumuz işyerlerinde altına imza attığımız toplu i̇ş sözleşmeleri, çalışma hayatında oldukça dikkat çekti. Milli ve manevi değerleri önceleyen politikamız ve üyelerimizin refah ve mutluluğunu sağlayan çalışmalarımız ile Çelik-İş'in farkını ortaya koymuş olduk. Sendikamızda birlik ve beraberlik içinde kavgacı bir üslup yerine uzlaşmacı bir yönetim anlayışının hakim olmasını sağladık. Sendikasız birçok işçi ise işçiyi merkeze alan uygulamalarımıza şahit olunca, Çelik-İş ailesine katıldı. Metal iş kolunda zor şartlar altında çalışan yüz binlerce sendikasız işçi olduğunu biliyoruz. Yağın, kirin, pasın içinde, kulakları sağır eden gürültüde çalışan ve artık daha iyi koşullarda çalışmak isteyen yüz binlerce işçinin bizleri beklediğinin de farkındayız. Öncelikli ve gerçekçi ilk hedefimiz, üye sayımızı önce 50 binlere ardından 100 binlere ulaştırmaktır."