SONBAHAR'da, yazı aratmayan sıcak havanın hakim olduğu Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, tatil için kenti seçen yabancı turistler, denizin tadını çıkarıyor.
Tüm yurtta hava sıcaklıkları etkisini kaybederken; Güney Ege'nin en önemli turizm merkezlerinden Marmaris'te bunaltıcı hava etkisini devam ettiriyor. Caddelere konumlandırılmış elektronik termometrelerin 37, hissedilen sıcaklığın nem ile birlikte 40 dereceye ulaştığı ilçede, yabancı turistler ve tatilciler soluğu plajlarda alıyor. Marmaris şehir merkezinden İçmeler Mahallesi'ne kadar uzanan 11 kilometrelik mavi bayraklı plajlardaki yoğunluk göze çarpıyor. Bazı tatilciler serinlemek için denizden çıkmazken, kimileri şezlonglarda kitap okuyarak dinleniyor.
Rus ve Kuzey Avrupalı kadın turistler, deniz kıyısına çektikleri şezlonglarda  güneşleniyor. Çoğunluğu kadınlardan oluşan yabancı turistler, su sporlarında heyecan yaşayarak renkli görüntüler de oluşturuyor. Sahil yürüyüş yolunda dolaşan turistler, gün boyu sıcak havanın tadını çıkarıyor. Oteller ve su parkları plajlarında da benzer görüntüler ortaya çıkıyor. Turistler, gün boyu otel havuz başını doldurarak serinlemeye çalışırken su parklarında kaydırak heyecanı yaşıyor.
İsviçre ve Türk vatandaşı Melissa Tunç, "Sonbahar'da yaz günleri yaşıyoruz. Marmaris sıcak ve güzel, arkadaşlarımla anın tadını çıkartıyoruz" dedi.
Marmaris Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, "Kurban Bayramı'nın ikinci gününe kadar sıcaklar etkisini sürdürecek. Bayram sonrası sıcaklar düşerek sonbahar etkisini gösterecek. Hava sıcaklığı 34-39, deniz suyu 22-25 derece arasında seyrediyor. Yüzde 65'lik yüksek nem sıcakları tetikliyor" dedi.

FOTOĞRAFLI