İzmir Kalkınma Ajansı’nın (İZKA) ev sahipliğinde Ekonomi Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilecek olan “İzmir Büyükelçiler Organizasyonu” kapsamında 72 ülkenin büyükelçisi İzmir’e gelecek.
8 Mayıs 2015 Cuma günü Ankara’da yerleşik misyon şeflerine yönelik olarak Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımı ile Swissotel’de gerçekleşecek olan İzmir Büyükelçiler Organizasyonu çerçevesinde İzmir’in tarihi, turistik ve kültürel değerleri ile ticaret, ekonomi ve yatırım olanakları açısından sunduğu imkanlar tanıtılacak. İkili ve çok yönlü ilişkilerin geliştirilmesi sağlanarak, yeni işbirlikleri imkanları için zemin oluşturulacak.
İzmir Valisi ve İZKA Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toprak, büyükelçiler organizasyonunun İzmir’in tanıtımına önemli bir katkı yapacağına dikkat çekerek, İzmir’in Türkiye’nin kalkınmasında öncü rolünü sürdürdüğünü belirtti. İzmir’in yatırımcılar ve turistler için önemli bir çekim merkezi olduğuna değinen Toprak, “Gelişmiş ulaşım altyapısı, ekonomik çeşitliliği, yetişmiş insan gücü ve coğrafi konumunun yarattığı uygun ortamın sonucunda İzmir Türkiye’nin üçüncü en büyük şehri konumundadır. Yatırımcılar ve turistler için önemli bir çekim merkezi olan şehrimiz, ’Akdeniz’in çekim merkezi; bilgi, tasarım ve yeniliğin yaratıcısı’ vizyonuyla geleceğe güçlü adımlarla ilerlemektedir” dedi.
Toplam 2 gün sürecek İzmir Büyükelçiler Organizasyonu kapsamında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Valisi ve İZKA Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toprak, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci açılış konuşmaları gerçekleştirecek. Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım’ın moderatörlüğünü yapacağı “İzmir’in Kültürel Zenginliği ve Ekonomisine Bakış” oturumunda ise, Arkas Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Eldor Yönetim Kurulu Başkanı Pasquale Forte ve İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli konuşmacı olarak yer alacak. Programın ikinci gününde İzmir’in tarihi ve turistik bölgeleri ziyaret edilecek.