Erzincan Belediyesi keresteciler sitesini, geçen dönemlerde yaşanan kereste deposu yangınları nedeniyle mevcut yerinden, Organize Sanayi bölgesinde bulunan Küçük Sanayi Sitesine taşımayı hedefliyor.
Paydaş Belediyecilik anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Erzincan Belediyesi, bu kapsamda bir kez daha keresteci esnafıyla bir araya geldi.
Belediye Encümen Toplantı Salonunda düzenlenen programa, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Belediye Başkan Yardımcısı Sami Mollaoğulları, Belediye Meclis üyeleri, birim müdürleri, Küçük Sanayi Sitesi Başkan Vekili Yaşar Kocatürk ve Keresteciler Sitesi esnafı katıldı.
Büyük yangınlara sahne olan keresteciler sitesinin şehir merkezini tehdit ettiğini vurgulayan Başkan Başsoy "1942 yılından beri hizmet veren keresteciler sitesi zamanla şehirle birleşmiş ve modern kent anlayışıyla bağdaşmayan bir görüntü ortaya çıkmıştır. Bölgenin imar planı gözden geçirilerek, marka şehir Erzincan’a yakışır bir görünüme kavuşturulacaktır. Bizim amacımız sizleri alt ve üst yapısı tamamlanmış, konforlu en uygun bölgeye yönlendirmektir. Bunun yanında güvenlik problemleri de ortadan kalkmış olacak."dedi.