Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Sosyolog Yücel Aydemir tarafından, ’Yaşamın Gizemi Su ve Tuz’ isimli konferans düzenlendi.
Bir Damla Kan Talasemi Derneği Şanlıurfa Şubesi tarafından El-Cabir Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen konferansa katılan Sosyolog Yücel Aydemir, kanserin günümüzde kullanılan ilaçlarla tedavisinin mümkün olmadığını söyledi.
Tıp biliminin ürettiği ilaçların kanser hastalığını tedavi edemediğini savunan Aydemir, “Bugün özellikle endüstri ülkelerinde ve ne yazık ki bizim ülkemizde de bu hastalıklar, ürkütücü bir hızla artmaktadır. Bu hastalıklara yakalananların yaş ortalamaları gittikçe küçülmekte, gencecik bedenleri ve çocukları sarmaktadır. Örneğin; Almanya’da, çocuklarda görülen kan ve beyin kanserinin 300 katına çıktığı söylenmektedir. Alternatif tıp bilimi, geç de olsa bunların sebebini ortaya çıkarmıştır. Sebep; günde en az 2 litre kaynak suyu alması gereken vücudun, sürekli ama amaçlanmadan su kıtlığı altında bırakılmasındadır. Kimilerine belki bu açıklama garip ya da çok basit gelebilir. Ama şunu anlamak gerekir ki, doğa canlıda oldukça basit mekanizmalar yaratmıştır. Geleneksel tıp bilimi bu basit mekanizmaları anlamaya çalışmak yerine, insan sağlığını bilimsel karmaşıklıkla tehlikeye sokmaktadır” dedi.
Konferansa Siverek Belediye Başkan Yardımcıları, STK temsilcileri, ilçede görev yapan doktorlar ve vatandaşlar katıldı. Konferans yaklaşık iki saat sürdü.