Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaşanan gerginlikle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Çelik, "AK Parti Grubu hizmeti engelliyor’ demek iftiradır. Başkan Ergün’ün duruşumuz üzerinden siyasi rant elde etme amaçlı söylemlerini, nezaket sınırlarını zorlayacak bir üslupla meclisi germe çabalarını kınıyoruz" dedi.
Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir’i makamında ağırladı. Aydemir’e ziyaretinde AK Parti Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Şehzadeler Kadın Kolları Başkanı Rukiye Yaver, Akhisar İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şenyiğit ile Şehzadeler İlçe Yönetim Kurulu üyeleri de eşlik etti.
Başkan Çelik’in çalışmalarını takdirle takip ettiklerini belirten Aydemir, “Manisa ziyaretimiz sırasında, değerli ilçe belediye başkanımızı da makamında ziyaret etmek istedik. Şehzadeler ilçesinde yapılan hizmetlerle ilgili istişarelerde bulunuyoruz. Belediyemizin gelirini arttırıcı yöntemler bularak, inşallah en güzel hizmetleri hep birlikte yapacağız. Yolumuz uzun, zor bir yola girdik. İlçe belediyelerimizin işlerinin çok da kolay olmadığını biliyoruz ama tecrübeli bir belediye başkanımız var. Bu zorluğu kolaylaştıracağına eminim” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Çelik ise, “Şehzadelere yapılacak yatırımlarla ilgili Ankara’ya gittiğimizde vekilimiz her zaman yanımızda oluyor. Halkımız adına kendilerine teşekkür ediyorum. Sayın vekilimiz Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi, bizim de müjdeli bir haber beklentimiz var. Daha güzel hizmetler yapabilmek adına büyükşehir ilçe belediyelerinin, genel bütçe gelirlerinden aldıkları payın arttırılması gerektiğini düşünüyoruz. İnanıyorum ki sayın vekilimizin bu konuda büyük katkıları olacaktır" dedi.
"ERGÜN İFTİRA ATIYOR"
Başkan Çelik, ziyaret sırasında geçtiğimiz hafta Büyükşehir Belediye Meclisi’nde yaşanan gerginliğe yönelik de açıklamalarda bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü sert bir dille eleştiren Başkan Çelik, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"Sıfırdan bir belediye kurduk. Tüm hizmet birimlerinde belki kiracıyız ama her mahalleye hizmet götürür duruma geldik. Büyükşehir meclisimizde yapıcı, katkı sağlayıcı bir anlayışla hizmetlerimize devam ediyoruz. Her ne kadar büyükşehir belediye başkanı, ’AK Parti büyükşehir meclis grubu bizi engelliyor’ dese de bu tamamen gerçek dışı bir açıklamadır, kabul etmemiz mümkün değildir. ‘AK Parti Büyükşehir Belediye Meclis Grubu hizmetleri engelliyor demek’ bir iftiradır."
"MANİSALILARA HAVALE EDİYORUM"
Başkan Çelik sözlerini şöyle tamamladı:
"Bugüne kadar şehrimiz için doğru olduğuna inandığımız her konuda destek olduk; borçlanma yetkisinden, alınacak kararlara kadar... Doğru olmadığına inandığımız konularda da dimdik hayır dedik. Bu tavrımız ilkeli bir şekilde devam edecektir. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanının da, duruşumuz üzerinden siyasi rant elde etme amaçlı söylemlerini, meclisi nezaket sınırlarını zorlayacak bir üslupla germe çabalarını da kınadığımızı ifade etmek istiyorum. Kendisini Manisalılara havale ediyorum. Herkes birbirine saygı duymalıdır. Biz nasıl ki halkın seçtiği büyükşehir belediye başkanına saygı duyuyorsak, sayın başkan da halkın seçtiği ilçe belediye başkanlarına, büyükşehir meclis üyelerine saygı duymak mecburiyetindedir. Hepimiz meclis yönetiyoruz. Saygıyla, sevgiyle belli bir seviyeyle bu toplantılar yönetilmelidir.”