Mustafa KÖPRÜLÜ / İZMİR, ()- KARŞIYAKA Başkanı Ali Erten, Yalı'daki eski ilçe stadının bulunduğu arazide projelendirilen 15 bin kişilik yeni stat için, "Öyle ya da böyle, bu tesis yapılacak" dedi.
Proje Müdürü Ertan Bıyıklı, Asbaşkan Lütfi Kılıç ve Ankara Temsilcisi Cüneyt Başak'ın katılımı ile stat arazisinde basın toplantısı düzenleyen Başkan Erten, şunları söyledi:
"Yaklaşık 27 bin metrekarelik bir alanda stadımız ve kulüp binamız inşaa edilecek. Tesis arazisindeki yol hakkını bedelsiz olarak devreden Karşıyaka Belediyesi'nin inşaat ruhsatını da bir an önce onaylamasını bekliyoruz. Aksi takdirde ruhsatı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan almak zorunda kalacağız. Önemli olan bu işe başlamaktı. öyle ya da böyle bu stat yapılacak." 

Çevre sakinlerinin açtığı davalarda yürütmeyi durdurma kararı çıkmadığını belirten Başkan Erten, şöyle devam etti:
"Dava sahiplerinden bir daha düşünüp, süreci uzatmamalarını rica ediyoruz. Karşıyaka Stadı, çevre düzenlemeleriyle modern bir merkez olacak. Körfezden görüntüyü bozmamak için sahil bölümündeki 8 katlı binanın 5 katlı olmasına karar verdik. Isıtmalı zemin, deniz seyivesinden 1.5 metre yüksek olacak. Yekpare çatı ile muhteşem bir ses yalıtımı ve atmosfer sağlanacak. Çevredeki ağaçları koruyup, bazılarını başka yerlere taşıyacağız. Kulübümüzün geleceği bu stada bağlı. 30 gün içinde zemin çalışmaları bitecek. Gelecek yılın devre arasına Karşıyaka Stadı'nı yetiştirmeyi hedefliyoruz."   FOTOĞRAFLI