Hakkâri Üniversitesi tarafından hazırlanan ve Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen “Görürsen Her Yer Güzel” projesi kapsamında kentin doğa sporları rotaları tespit ediliyor.

Hakkâri Üniversitesinin öğretim elemanları Emin Yıldırım, Yaşar Kaplan ve Murat Adıyaman tarafından hazırlanan proje ile Hakkâri bölgesinde yapılan ve yapılabilecek olan doğa sporları rotaları belirleme çalışmaları başlattı. Proje ile rafting, kano, dağcılık, tur kayağı, yamaç paraşütü, kayaklı yamaç paraşütü, dağ bisikleti, kayak ve doğa yürüyüşü sporlarının rotaları tespit edilerek kitap halinde yayınlanacağı belirtildi.

Proje Koordinatörü Emin Yıldırım, Hakkâri’nin sahip olduğu bakir doğası ile birçok doğa sporu potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Yıldırım, “Özellikle dünyada trend olmaya başlayan doğa sporları ve eko turizm açısından birçok alternatife sahiptir. Hem doğa sporlarının altyapısının oluşturulması hem de tanıtım amaçlı çalışmalar yürütmekteyiz. Hazırlayacağımız doğa sporları rotası ile doğaseverlerin rehber eşliğinde buraya gelip faaliyet yapmalarına destek olmayı amaçlıyoruz” dedi.