Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, "Samsun’un yeni tıp fakültesi olarak, şehrimize ve bölgemize büyük katkılar sağlayacak ve ‘Sağlık Kenti Samsun’ ilkesiyle hareket ederek hasta ve hasta yakınlarına en iyi şekilde hizmet edeceğiz" dedi.

KARADENİZ AİLE HEKİMLİĞİ GÜNLERİ

Samsun Üniversitesi'nin kuruluşunun dördüncü yılı kapsamında tıp fakültesi tarafından düzenlenen 1. Karadeniz Aile Hekimliği Günleri'nin açılış programı gerçekleştirildi.  Samsun Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salon Şehit Ömer Halisdemir Kongre Salonunda gerçekleşen etkinliğe Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammet Ali Oruç, Samsun Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergin Kariptaş ve çok sayıda aile hekimi katıldı. 

'EN İYİ ŞEKİLDE HİZMET VERECEĞİZ'

Programda konuşan Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, "Uzun bir pandemi arasından sonra böyle bir etkinlikte buluşuyoruz. Üniversitemiz 2018 yılında kuruldu. Tıp fakültemiz ise bir yılı aşkın süredir faaliyet gösteriyor. Samsun’un yeni tıp fakültesi olarak, şehrimize ve bölgemize büyük katkılar sağlayacak ve ‘Sağlık Kenti Samsun’ ilkesiyle hareket ederek hasta ve hasta yakınlarına en iyi şekilde hizmet edeceğiz. Samsun'un hasta potansiyelinin büyük bir kısmına sahip olan Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile afiliye olduk. Bu afiliye sisteminin daha verimli olduğunu düşünüyorum" dedi. 

PANDEMİ SONRASI İLK KONGRE

Ardından kürsüye gelen Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Muhammet Ali Oruç, "Bu yıl ilkini düzenlediğimiz bu kongre pandemi sonrası düzenlediğimiz ilk kongre olması sebebiyle sağlık camiamız adına önemli bir kongre. Umarım bu iki günlük kongre bizlere çok ciddi katkılar sağlayacaktır. Kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerinde bulundu. 

'DAHA DA GÜÇLENDİK'

Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Erdinç Yavuz ise şunları söyledi: 

"Pandemiden hayatımıza geri dönme hazırlığı içerisindeyiz. Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin kurulması ile birlikte güçlendik. Rektörümüzün de sürekli dile getirdiği üzere ‘Nitelikli Toplum İçin Nitelikli Üniversite’ şiarındayız. Bu kongre de bunun bir eseridir"

Şennur ŞENYER

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.