İSTANBUL (AA) - Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Vodafone Vakfı ve Türkiye Bilişim Vakfı iş birliğiyle 2 yıl önce hayata geçirilen Girişimcilikte Önce Kadın Projesi'nde halk oylaması başladı.

Türkiye Vodafone Vakfı'ndan yapılan açıklamaya göre, bu yıl ilk kez düzenlenen halk oylamasıyla, projeye bugüne kadar katılan tüm kursiyerlerin kendi tanıtım çalışmalarını dijital platformlarda bizzat gerçekleştirmeleri hedefleniyor.

Ekim itibariyle başlayan ve online ortamda gerçekleştirilecek halk oylamasına katılmak isteyen kursiyerlerin, projenin online satış sitesi oncekadin.gov.tr'ye üye olup profil oluşturmaları gerekiyor.

Daha çok oy toplayabilmek için kursiyerler hazırladıkları profillerini sosyal medyada paylaşıyor. Sosyal medyada en çok oyu alan kursiyere kasım ayında düzenlenecek ödül töreninde cansuyu sermayesi olarak 15 bin liralık para ödülü verilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, Girişimcilikte Önce Kadın Projesi ile kadınların girişimcilik yoluyla toplumsal ve ekonomik hayata katılımlarını sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Süel şunları kaydetti:

"Projemize katılan kadın kursiyerlerin girişimcilik potansiyelini ortaya çıkarmak ve gelecek planlarına destek vermek amacıyla düzenlediğimiz Girişimcilikte Önce Kadın Yarışması'na ek olarak bu yıl ilk kez halk oylaması da düzenliyoruz. Halk oylaması birincisine vereceğimiz cansuyu sermayesi ödülü ile girişimci adayımızın hayallerini gerçekleştirmesine destek olmayı hedefliyoruz. Ekim itibariyle başlayan halk oylamasına geçen yılki ve bu yılki kursiyerlerimiz online olarak başvurabilecek. Projenin satış sitesi oncekadin.gov.tr'de oluşturdukları profillerini sosyal medyada paylaşıp çevrelerinden oy vermelerini isteyecekler. En çok oyu alan kursiyerimize Kasım ayında 15 bin liralık para ödülü sunacağız. Türkiye Vodafone Vakfı olarak, kadınlara istihdam yaratmaya yönelik faaliyetlerimizi artırarak sürdüreceğiz."

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Sosyal Ortaklar ve Projeler Daire Başkanı Sedat Abdulhakimoğulları ise "Gelişmiş ve hedeflerini yüksekte tutan ülkelerde en başta kadınlar üretimin içinde yer almaktadır. Bizler de Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü olarak bunu hedefliyoruz. Proje ile kadınlar hem meslek sahibi olacak, hem üretim yapacak, hem de internet üzerinden ürünlerini satarak ekonomiye katkı sunacaklardır." ifadelerini kullandı.

Abdulhakimoğulları, bu amaçla, eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerin el emeği ürünlerinin satışını, projenin satış sitesi olan oncekadin.gov.tr üzerinden yapabilmeleri için gerekli altyapının oluşturulduğunu kaydetti.