Çukurova Psikoenerji Derneği Başkanı Semiha Buga, Adana Otogarı’nın arkasında kurdukları çadırlarda yaşayan Suriyeli mültecilere yeni yılda yardımda bulundu.
Dezavantajlı gruplara psikolojik ve ruhsal destek sağlamak amacıyla kurduğu Çukurova Psikoenerji Derneği ile çalışmalara başlayan Semiha Buga, mültecilere de yardım eli uzattı. Otogar arkasında kurulan çadır kentte yaşamını sürdürmeye çalışan mültecilere battaniye, temizlik ve temel gıda yardımı götüren Buga, çocuklara da yeni yıl öncesi oyuncak hediye etti.
Kendi çabalarıyla topladığı bütçeyle hiçbir kamu kurumundan destek almadan yardımları sürekli hale getireceklerini ifade eden Çukurova Psikoenerji Derneği Başkanı Semiha Buga, çadırda güç şartlarda yaşayan mültecilerin barınma sorununu çözmek için de çalışma içerisinde olduklarını söyledi. Buga, kiralanacak evlere 40’a yakın aileyi taşıyarak barınma çilelerine son vermek istediklerini ve kamu kurumları ile iş birliğine açık olduklarını belirtti.
"TOPLUMSAL BİLİNCİ ARTIRMAK İSİYORUZ"
Hiçbir kamu kurumuna yük getirmeden tamamen sivil bir inisiyatifle hareket ettiklerini ifade eden Buga, "Derneğimizi toplumsal bilinç ve rehabilitasyon anlamında pozitif fayda için kurduk ve çalışmalara hızla başladık. Çocuklar ve aileler ile dezavantajlı gruplar için gönüllülük esasıyla çalışırken yanı başımızdaki drama kayıtsız kalamazdık" dedi.
Hazırlanan yardımlar mülteci ailelere dağıtılırken, yardımın periyodik olarak sürdürüleceği öğrenildi.