Cafer ZENGİN/KAYSERİ, () - TÜRK Diyanet Vakıf- Sen Genel Başkanı Hazım Zeki Sergi, yaklaşan yerel seçimler nedeniyle Diyanet'in yönetici ve çalışanlarını uyararak, "Seçim sürecinde dikkatli olunmalı, Diyanet'in itibarına zarar verilmemelidir" dedi. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Çanakkale hutbesinde Atatürk’e yer vermediği yönündeki tartışmaları da değerlendiren Hazım Sergi, "Milli kahramanların yad edilmemesi büyük vefasızlık. Hutbede Türkün ismi de geçmiyor, Dinayetin Türk ile problemi mi var?" diye sordu.
Türk Diyanet Vakıf Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu- Sen Genel Eğitim Sekreteri Hazım Zeki Sergi, Kamu- Sen Kayseri Temsilciliği'nde basın toplantı yaparken 4 Nisan’da Ankara yapacakları 'Ek zammı unutma, iş güvenceme dokunma' mitingi ile ilgili bilgi verdi. Sergi, bugünün Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yıldönümü olduğunu hatırlatırken, "Türk Milleti’nin tarihten silmek isteyen Haçlı zihniyetine karşı destan yazan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve kahramanlarımızı rahmet ve minnetle yad ediyoruz" dedi.
Meslek alanlarında yaşadıkları sıkıntıları dile getiren Hazım Zeki Sergi, çalışma hayatında çok sık yapılan mevzuat değişikliklerinin sıkıntılara ve problemlere sebebiyet verdiğini söyledi. Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (MBSTS) eziyetine son verilmesi çağrısında bulunan Sergi, “50 bin kişinin katıldığı sınavda 19 bin kişi 50 puan ve üstünü alarak tayin ve nakil hakkı elde ederken 30 bini aşkın personel bu haktan mahrum edilmiştir. Şimdi bu haktan mahrum edilen çalışanlar, bu engeli aşmak için sağlık mazeretine ve adamı olanın hizmet gereği esasına sığınarak çare arayacaklardır. Rotasyon, Rotasyonda ölçü ve adalet sağlanmamıştır. Bu ithamlara maruz kalmak her Cuma hutbede adalet vurgusu yapan Diyanete hiç yakışmıyor" diye konuştu.
DİN GÖREVLİLERİNE GENEL SEÇİM UYARISI
7 Haziran’da yapılacak olan milletvekilliği seçimleri ile ilgili olarak da din görevlilerine yönelik uyarılarda bulunan Sergi, şunları söyledi:
 "Görevlilerimize dernek yöneticilerinin, muhtarların ve siyasetçilerin edep ve saygı kurallarını çiğneyerek müdahaleleri haddi aşma boyutuna ulaşmıştır. Kurum yöneticilerimiz il ve ilçe müftülerimiz, bunlarla ilgili önlem almalı ve görevlisine sahip çıkmalıdır. Dini değerler ve programlar siyasetten uzak tutulmalıdır. Diyanet yöneticilerimiz ve çalışanlarımız özellikle yaklaşan genel seçimler de dikkatli ve duyarlı olmalı, Diyanetin itibarına zarar vermemelidir."
"SIK PARA TOPLANMASI GÖREVLİLERİN İMAJINI ZEDELİYOR"
Camilerde çok sık para toplanmasının görevlileri bezdirdiğini dile getiren Sergi, para toplamanın aynı zamanda görevlilerin imajını da sarstığını belirterek, bununla ilgili de tedbir alınması yönünde çağrı yaptı.
Çanakkale Zaferi dolayısıyla Diyanet İşleri Başkanlığı’nın her yıl hazırladığı Cuma Hutbesi'nde Mustafa Kemal Atatürk’ün adının geçmediği yönündeki tartışmalarla ilgili de açıklama yapan Sergi, şöyle konuştu:
"Çanakkale şehitlerimiz ile ilgili Türkiye genelinde hutbe okutturuldu, merkezden hazırlanıyor. Türk’ün ismi geçmiyor. Yani bu mücadeleyi hangi mille verdi? Bu gerçekten bizi çok üzmüştür, derinden yaralamıştır, Diyanetimize yakışmamıştır. Türk’ten, Batılının, Haçlı zihniyetinin problemini anladık ama Türk ile Diyanetin bir problemi varsa, bunu anlamayız. Kendisini Müslüman olarak iddia edenlerin de Türk’le problemlerinin olmasını anlayamıyoruz. Bunu yadırgıyoruz. Bununla ilgili kendilerine çeki düzen vermelerini bekliyoruz. Tabiî ki Milli kahramanların bu mücadeleye katkı sağlayan, emek veren insanların yâd edilmemesi de bir vefasızlık olarak değerlendirilir. Bunlara dikkat edilirse iyi olur. Diyanet İşleri Başkanlığı, bu tür tartışmaların içerisinde kalmamalı ve acil tedbir almalıdır."

FOTOĞRAFLI