Yarın İstanbul’da başlayacak olan Feshane Erzincan Tanıtım Günleri öncesinde bugün saat 15.00’da İstanbul Beyoğlu’nda mehteran takımı eşliğinde Erzincan Yürüyüşü yapıldı.
Edinilen bilgiye göre yoğun bir katılımla gerçekleşen yürüyüşe Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri, İstanbul’da yaşayan Erzincanlılar katıldı.
Beyoğlu’nda tünel çıkışından itibaren başlayan yürüyüş boyunca Erzincan Belediyesi Mehteran Takımı tarafından konser verildi, Vali Kahraman ve Başkan Başsoy tarafından güzergah üzerindeki vatandaşlara çiçek dağıtıldı.
Vali Kahraman yürüyüş esnasında yaptığı konuşmasında Erzincan Yürüyüşünün bayram havası içerisinde geçtiğini ifade ederek gurbetteki bütün hemşerilerinin yürüyüşte yer aldığını ve bunun yürüyüşe ayrı bir heyecan kattığını ifade etti.
Konuşmasında Erzincan’ın ülke genelinde tanınan bir il olmasına rağmen güzelliklerinin pek fazla bilinmediğine dikkat çeken Vali Kahraman; “Erzincan’ın güzelliklerini tanıtmak için buradayız. Düzenlediğimiz yürüyüş ve yarın Feshane’de gerçekleşecek olan Erzincan Tanıtım Günleri ile ilimizin tarihi, kültürel ve turistik değerlerini İstanbul’a ve tüm Türkiye’ye tanıtmak istiyoruz. Tüm hemşerilerimiz burada. Erzincan’ın bütün değerlerini görebilmelerini istiyoruz. Yürüyüş ile amacımıza ulaştığımızı zannediyoruz. İlave olarak Feshane’de ki Tanıtım Günleri de bunun artısı olacak.” Şeklinde konuştu.
Renkli görüntülere sahne olan yürüyüş Beyoğlu’nda Galatasaray Lisesi önünde halk oyunları ekibinin gösterileri ile son buldu.