Çeşitli kamplar aracılığıyla yardıma muhtaç kurumlara erişerek Amerikan futbolunu tüm dünyaya yaymayı hedefleyen Sınır Tanımayan Amerikan Futbol Derneği (AFWB), organizasyon kapsamında İstanbul’a geldi.
Ünlü Amerikan futbolu oyuncuları kamp ve hayır ziyaretinin üçüncü ayağını İstanbul’da gerçekleştiriyor. Shangri La Bosphorus’ta düzenlenen basın toplantısına Amerikan Ulusal Futbol Ligi’nde (NFL) mücadele eden 11 sporcunun yanı sıra AFWB Derneği Türkiye Direktörü Ahmed Awadallah da katıldı. 2013’te Çin’de, 2014’te ise Brezilya’da gerçekleştirilen başarılı kampların ardından, 6 NFL (Amerikan Ulusal Futbol Ligi) takımını temsilen önde gelen 12 NFL oyuncusu İstanbul’a geldi.
700 AMERİKAN FUTBOLU OYUNCUSUNA EĞİTİM
Aralarında son iki Super Bowl’da oynayan ünlü oyuncu Marshawn Lynch’in de bulunduğu 12 profesyonel oyuncu, İstanbul’da iki gün boyunca yaklaşık 700 Amerikan futbolu oyuncusu ve tutkunlarına teknik yetenek geliştirme ve liderlik eğitiminin yanı sıra gerek sınıflarda gerekse sahada uygulanabilecek tıbbi eğitim de verecek.
ZİHİNSEL ENGELLİ ÇOCUKLARLA KAMP DÜZENLENECEK
Oyuncular ayrıca global iyi niyet turu kapsamında iki günlerini İstanbul Teknik Üniversitesi ve Darüşşafaka Lisesi’nde düzenlenecek kamplara ayıracak. İTÜ kampüsünde gerçekleştirilecek olan Özel Olimpiyatlar Türkiye Kampo vasıtasıyla zihinsel engelli çocuklarla bir Amerikan futbolu kampı düzenlenecek. Bunun dışında oyuncular spor ve fiziksel aktiviteyi teşvik etmek için Darüşşafaka Lisesi’ndeki yetim çocuklara teknik yetenek geliştirme eğitimi verecek.
"TÜRKİYE’DE 40 ÜNİVERSİTE TAKIMI BULUNUYOR"
AFWB Derneği Türkiye Direktörü Ahmed Awadallah basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Geçen iki senede Çin ve Brezilya’yı ziyaret ettikten sonra Türkiye’de olduğumuz için çok heyecanlıyız. Aday olarak çok fazla ülke vardı, Türkiye’yi kültürler arası bağları oluşturan bir köprü olduğuna inandığımız için seçtik. Sporun da her dalıyla kültürler arası bir köprü olduğuna inanıyoruz. Ayrıca, Türkiye’de Amerikan futboluna olan ilgi gün geçtikçe artıyor. 7 sene önceye oranla, şu anda Türkiye’de bu spora ilgi duyan, yaklaşık 5 bin erkek, kadın ve çocuğun katıldığı 18 yarı profesyonel ve 40 üniversite takımı bulunuyor. Bu sebeple burada olmaktan ötürü oldukça mutluyuz” dedi.
"İMKANI OLMAYAN ÇOCUKLAR İÇİN KURDUK"
Organizasyonun ardından açıklamalarda bulunan derneğin kurucu ortaklarından Breno Giacomini, "Bu organizasyonu spor yapmayan ya da değişik bir şey yapmak isteyen ama imkanı olmayan çocuklar için kurduk. Amacımız onları evden dışarı çıkarmak, oyun oynamalarını, arkadaş edinmelerini sağlamak. Bir yere düştüğünüzde kalmak her zaman kolay olmuyor. Bunu spor ile öğrenebilirsiniz. Bunu yılda bir kez yapıyoruz ve bu tek kampımız olacak. Amerika’da da iki kamp yapacağız” diye konuştu.
Organizasyon için Türkiye’ye gelen profesyonel Amerikan futbolu oyuncularının isimleri şöyle:
"Alex Mack, Barkevious Mingo, Gary Barnidge, Johnson Bademosi, Jordan Cameron (Cleveland Browns), Breno Giacomini (New York Jets), Cooper Helfet, Marshawn Lynch (Seattle Seahawks), DeAngelo Williams (Carolina Panthers), Erik Lorig (New Orleans Saints), Thomas Keiser (Arizona Cardinals), Will Svitek (Tennessee Titans)."