Engin ERTÜRK/BAŞKALE (Van), () - VAN'ın Başkale ilçesi'nde, Irak'taki PKK kamplarına yönelik yapılan bombardıman, bölgede son dönemde gelişen operasyon ve tutuklamalar yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto edildi.
Başkale ilçe merkezinde yapılan yürüyüş ve basın açıklamasına, Belediye Eş Başkanları İhsan Güler ve Aynur Tarhane, DBP İlçe Eş Başkanı Senar Yeşilırmak, DBP ve HDP yöneticileri, Kurdi-Der, Meya-Der ve vatandaşlar katıldı. DBP ilçe binası önünde bir araya gelen ve ellerinde 'Kardeş Halklara Çağrımızdır. Erdoğan ve AKP’nin İktidarı İçin Ölmeyeceğiz. Savaşa Hayır, Barış Hemen Şimdi' pankartı taşıyan grup, belediye binası önünden ilçe merkezine kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında esnaf da destek amaçlı kepenk kapattı.
Yapılan oturma eyleminin ardından DBP Başkale İlçe Eş Başkanı Senar Yeşilırmak, tarafından Kürtçe olarak basın açıklaması yapıldı. Yeşilırmak, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti’nin savaş politikalarından vazgeçmesi gerektiğini belirterek, "Bu savaş Erdoğan’ın 7 Haziran tahammülsüzlüğüdür. Biz Başkale meydanından sesleniyoruz, asla bırakmayacağız ne Türkiye’de ne de Kürdistan’da Türk ve Kürtleri düşman ettiremeyeceksin, biz kardeş ölümlerinin olmasına izin vermeyeceğiz. Onun içinde son damla kanımıza kadar direneceğiz" dedi.
Yapılan basın açıklamasından sonra toplanan kalabalık oluysız dağıldı.

FOTOĞRAFLI