GÜMÜŞHANE (AA) - AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Celalettin Köse, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan İş Geliştirme Merkezi projesinin önümüzdeki dönemde Gümüşhane'de hayata geçeceğini bildirdi.

Köse, yaptığı yazılı açıklamada, projenin Gümüşhane için girişimcilik altyapısının güçlenmesi açısından oldukça önemli olduğunu belirterek, "Bir takım siyasi ve bürokratik girişimler sonucu Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından ilimize yapılacak olan İş Geliştirme Merkezi projesinin onaylanması Gümüşhane'miz için oldukça mutluluk verici bir hadisedir" ifadesini kullandı.

Projenin Gümüşhane'de dönüm noktası olacağına işaret eden Köse, şöyle devam etti:

"İş Geliştirme Merkezi Projesinin inşaat aşaması 2016 yılında başlayıp 2017 yılında bitecek ve yaklaşık 8 milyon avroya mal olacak. İş Geliştirme Merkezi hizmet binası içerisinde işlikler, üretim alanı, eğitim sınıfı, kurutma odaları, genel müdür odası, çalışma odaları, sekreter odaları, toplantı salonları, dinlenme odası, ofisler, mutfak, yemekhane, teknik odalar, sığınak ve mescit yer alacak. Proje bütçesinin bir kısmı Avrupa Birliği bütçesinden diğer bir kısmı ise Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bütçesinden karşılanacak."

Köse, projenin başlamasıyla Gümüşhane'de iş geliştirme ve girişimcilik konularında yeni bir dönem başlayacağını belirterek, şunları kaydetti:

"İlimizin pestil ve köme başta olmak üzere kültürel değerlerini korumak ve bu sektördeki girişimcilik çalışmalarını artırarak altyapıyı güçlendirmek adına büyük bir dönüm noktası olacak olan bu projenin ilimize, ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle proje için girişimleri başlatan 24. dönem milletvekillerimiz Doç. Dr. Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün'e, süreci takip ederek sonuçlandıran 25. dönem milletvekilimiz Doç. Dr. Kemalettin Aydın ve hemşehrimiz Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri Işık'a ve bu proje için destek olan herkese teşekkürlerimi sunuyorum."