MARDİN'in Midyat İlçe Kaymakamlığı ile Belediye Başkanlığı'nın ortak düzenlendiği bayramlaşma törenine katılan AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, 1 Kasım'da yapılacak seçimlerde sandıkların birleştirilmesi kararının doğru bir karar olduğunu söyledi.
Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tevfik Baysal, Süryani Cemaati Lideri ve Mor Gabriel Manastırı Metropoliti Timetheos Samuel Aktaş, kamu kurum temsilcilerinin yanı sıra, çok sayıda vatandaşın da katıldığı bayramlaşma töreninde konuşan AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, son dönemlerde artan terör olaylarına ve seçim güvenliği konularını değerlendirdi. Bayramlarda en çok ihtiyaç duyulan kardeş kanının akmaması olduğunu belirten Miroğlu, "İnşallah bu güzel ülkemizde bayramlarda, kurban bayramında sadece kesilen hayvanların kanı aksın, ama insanın kanı akmasın diyorum. Maalesef birçok yerde kan dökülüyor, bu kanın sona ermesini istiyoruz. PKK'nın artık bu savaştan, bu çatışmadan hiçbir fayda olmadığını görmesi lazım, bunu diliyoruz, bunu temenni ediyoruz. Ama belli ki bu kışkırtmalar, bu kardeşin kardeşi öldürmesi muhtemelen bir süre daha devam edecek" dedi.
'TEMEL GEREKÇE GÜVENLİK'
Terör olayları nedeniyle ilçe seçim kurullarından gelen sandıkların birleştirilmesine ilişkin talepleri değerlendiren Miroğlu, "Hem kaymakamlıklar, hem de valilikler talepte bulunuyorlar, bu bizim dışımızda olan bir şey. Güvenlik meselesini tekrar düşünürken, mülki amirlerimiz seçimlerde problem yaşanabilecek, vatandaşın özgürce oy kullanmasına engel olacak bir takım yerleşim yerlerinde, bir önlem olarak düşünüyor bunu. Birçok ilde kabul edildi. Şırnak'ın Cizre İlçesi'nin bazı mahallelerinde bu taşınma işlemi gerçekleşecek. Bu tabii ki vatandaşın huzurunu bozmak için değil, bu tamamen yüksek seçim kurulunun, il ve ilçe seçim kurullarının aldığı karar doğrultusunda olacak. Temel gerekçesi bu işin güvenliktir. Güvenliğin de ötesinde hiçbir baskı altında kalmadan, vatandaşın özgür bir biçimde oyunu kullanabilmesidir. Dolayısıyla doğru bir politika bu aslında ve bu politikayı zaten hiç kimsenin etkileme gücü yok. Yüksek Seçim Kurulu buna karar verecektir. Alacakları kararlara biz AK Parti olarak saygılıyız" diye konuştu.