Beş yılı aşkın bir süredir iç savaşın yaşanmakta olduğu Suriye’den gelip Gaziantep Üniversitesi’nde eğitim gören öğrenciler için çeşitli eğitim, yardım ve destek projeleri yürüten GAÜN, öğrencilerin daha iyi koşullarda eğitim hayatına devam edebilmesi için Suriyeli hayırseverlerle işbirliği yapıyor.
Suriyeli hayırsever Waleed Al Zoubi tarafından Suriyeli hazırlık sınıfı öğrencilerine GAÜN Vakfı aracılığıyla burs verilmesi konusunda mutabakata varıldı. Burs almaya hak kazanan öğrencilerle hayırsever Waleed Al-Zoubi ve GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Bağcı’nın katılımıyla gerçekleştirilen tanışma toplantısı samimi bir ortamda gerçekleşti.
Toplantıda, bugüne kadar Suriye’ye ve Suriyelilere yapılmış en büyük yardımın Türkiye tarafından ve Türk misafirperverliğiyle yapıldığının unutulmayacağı, bu gerçeğin tarihe geçtiği belirtildi. Bundan dolayı en manidar, kapsamlı yardımlara köprü olan Gaziantep Üniversitesi’nin Suriyeli öğrencilere bir emanet olduğu ve bu emanete en iyi şekilde bakılacağı konusunda hayırsever Waleed Al Zoubi öğrencilerden söz aldı.
Waleed Al Zoubi, “Bugüne kadar Suriyelilerin bile gerçekleştiremediği “Arapça Uluslararası Eğitim Programları” projesini hayata geçiren bu üniversiteye ve bu ülkeye ne kadar teşekkür etsek azdır” diye konuştu. Desteklerinden dolayı teşekkür belgesi takdim edilen Waleed Al Zoubi, öğrencilerin burada ne sebeple bulunduklarını asla unutmamaları gerektiğini, geri dönüp hizmet edecekleri topraklarından kesinlikle kopmamalarını söyledi.
Toplantının kapanış konuşmasını yapan GAÜN Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Bağcı, Suriye’nin geleceğini tesis ederken her dalda çalışana ve uzmana ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Bir kimyacının, bir mühendisin ve bir doktorun, ülkenin geleceği için ayrı ayrı önem teşkil ettiğini belirten Prof. Dr. Bağcı, bundan dolayı GAÜN olarak bir dala yığılmak yerine mümkün olduğunca her dalda mezun vermeyi hedeflediklerini ifade etti. Prof. Dr. Bağcı, açılacak olan “Arapça Uluslararası Eğitim Programları” projesinin bir başlangıç niteliği taşıdığını ve GAÜN’ün katkısının ve çalışmalarının bunlarla sınırlı kalmayacağını sözlerine ekledi.