MERSİN'in Erdemli İlçesi'nde bozuk orman vasfında olması nedeni ile özel ağaçlandırma yapılacak 31 parsel için açılan ihaleye 1283 başvuru olunca hak sahipleri kura ile belirlendi.
Kura çekimi, Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü bahçesinde Mersin Orman Bölge Müdür Yardımcısı Yalçın Akın'ın başkanlığını yaptığı komisyon tarafından gerçekleşti. Komisyon ve katılımcılar huzurunda her parsel için 1 asil 2 yedek belirlenmek üzere, kura çekimi yapıldı. Kura çekimi sonucu Erdemli'de 31 parselde 57 hektar arazinin işletmecisi belirlendi.
Kura çekimine katılan Orman Bölge Müdürü Abit Baca, Mersin'de 1998 yılından bu güne 425 proje ile 50 bin 852 dekar arazi özel ağaçlandırma çalışması kapsamında 49 yıllığına kiralandığını söyledi. Baca, şöyle dedi:
"Mersin'de bu yıl 45 parsel de toplam 202 hektar alanda özel ağaçlandırma kura çekimi yapılacak. Bugün Erdemli'de 31 parsel de 57 hektar arazinin tahsisi için kura çekimi yapıyoruz. Bir asil ve 2 yedek şeklinde yapılan kura çekimimize Erdemli’den bin 283 vatandaşımız kura çekimine katıldı. Bizim amacımız bozuk orman arazilerini vatandaş eliyle daha verimli hale getirmek ve bölge ekonomisine de katkıda bulunmaktır. Kiralanan arazilerimize özellikle yüksek gelir getiren badem, ceviz, harnup gibi ağaçlar dikilecek."

FOTOĞRAFLI