Memur-Sen’e bağlı Eğitim Bir-Sen Muğla İl temsilciliğinin divan toplantısı yapıldı. Toplantıya AK Parti Milletvekili ve milletvekili adayı Hasan Özyer, AK Parti İl Başkanı İhsan Küreci, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen, Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa ve sendika üyeleri katıldı.
Hedef 1 milyon üye sloganı ile Türkiye’nin tüm illerinde başlatılan hareketin Muğla buluşması ile devam ettiğini söyleyen Eğitim Bir-Sen ve Memur Sen İl Başkanı Önder Uçak, “Genel Başkanımız Ali Yalçın, Sendikalarımızın Genel başkanları ve Başkan Yardımcılarımız ile yürütülen 3. toplu sözleşme süreci yoğun müzakereler ve kararlı bir mücadele ile tam mutabakat sağlanarak sonuçlandı. Kazanım itibari ile yeni rekorların kırıldığı çok kazanımlı ve çok kazançlı bir toplu sözleşme imzalanarak Memur-Sen’in 1 milyon hedefine ulaştıracak köprüler yapılmıştır. Genel toplu sözleşme ile 43, hizmet kolu toplu sözleşme ile 170, toplamda 213 kazanım ile Muğla Memur Sen olarak 1 milyon üye hedefine ulaşılması için ter dökmeye hazırız” dedi.
“BESLEME ZENGİNLER YARATILDI”
Gelişmiş ülkelerde kanunlara sendikaların şekil verdiğinin altını çizen Eğitim Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Kolukısa, geri kalan ülkelerde ise kanunların sendikalara şekil verdiğini belirtti. Kolukısa, ”Türkiye Cumhuriyeti kurulduğunda merkeziyetçi devlet anlayışı ile devlet kendi çalışanlarına hiç biri zaman kendisine karşı örgütlenme hakkını tanımadı. Emekçileri, alın terini ortaya koyanları ve ekmeği büyütenleri görmezden geldi. Sendikacılık yapma hakkı sadece işçilere verildi. İşçilere verilen bu hak ile sarı sendikacılığın sınırları çizildi. Sarı sendikacılık yapma hakkı alanlar da sayılı sendikacılık yaptıkları için Türkiye’de sendikalar taşeron örgütlerdin ırgatlığına girdi. Bu ülkede sadece yönetme hakkını belli bir zümrenin eline veren devlet kurumu görünümlü mahvilleri ele geçirmiş ve ucu dışarıda ortakları ile milleti şekil vermeye alışmış ve onlardan gelen emirleri uygulayan ve bunları finansa eden tekelci bir burjuvazi oluşturdu. Yani besleme zenginler yaratıldı” dedi.
Ak Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer ise, ülkenin çoğu zaman iki ileri bir geri gittiğini belirtti. Özyer, “Gelişen demokrasimiz hep kesintiye uğradı, darbelerle karşılaştı kurumsallaşamadı. Rekabet yeterince ülkemizde işleyemedi, milli irade ne yazık ki hakim olamadı. Onun içindir ki rahmetli Menderes ‘Yeter söz milletindir’ diyerek iktidara geldi. Ardından rahmetli Turgut Özal ve sonrasında AK Parti milli iradeyi tek başına temsil ettiği için bugün üç dönemdir tek başına iktidar. İnşallah 1 Kasım’da da 4. Dönem yine tek başına iktidar olacak. Vatandaşımız hep kendine sahip çıkacak, haklarını koruyacak, devleti milletin hizmetine sokacak milli iradenin temsil edildiği bir yönetim istedi ülkemizde. Ama şimdiye kadar ne yazık ki bu vesayetlerden dolayı gerçekleşmedi” dedi.
Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esen ‘Öncü medeniyet, güçlü sendika, güçlü Türkiye için hedef 1 milyon üye’ diyerek çıktıkları yolda çok az sayıda insanın duyduğu sendikanın bugün Türkiye’nin en büyük konfederasyonu olduğunu söyledi. Esen, “Memur-Sen’in sendikal anlayışının merkezinde insan var, insan emeği var, insan onuru var, saygın iş var. Memur-Sen sağlıklı ve ihlâslı yürüyüşün adıdır. Memur-Sen sadece kamu görevlilerin değil, tüm mazlumların sesidir. İlkemiz, doğrunun ve haklının daima yanında yer almak ve bize emanet edilen görevleri layıkıyla yerine getirmektir. 3. dönem toplu sözleşmelerinde kararlı bir duruş göstererek 213 kazanım elde ettik. Başta genel başkanımız olmak üzere siz üyelerimizin bizlere olan inancı ve manevi desteği ile bu kazanımlar son yıllarda sendikal anlamda elde edilen en büyük kazanımlardır. Sizlerden aldığımız emaneti sizlere layık bir şekilde bugüne nasıl getirdik isek, bundan sonra da kimsenin şüphesi olmasın kararlı ve dik duruşumuz ile devam ettireceğiz” dedi.