GÜMÜŞHANE (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığınca Gümüşhane'de 23-30 Ekim'de gerçekleştirilecek Damla Projesi ile ilgili hazırlık ve istişare toplantısı yapıldı.

Vali Yücel Yavuz başkanlığında yapılan toplantıya, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Vali Yardımcısı İsmail Özkan, Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, ilgili kurum müdür ve temsilcileri katıldı.

Vali Yavuz, toplantıda yaptığı konuşmada, Gençlik ve Spor Bakanlığınca yürütülen Damla Projesi kapsamında Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrencilerin de katılımıyla 40 kişilik bir kız öğrenci grubunun Gümüşhane'ye geleceğini ve Kelkit merkezli olmak üzere bir haftalık programla ağırlanacaklarını belirterek, "Misafirlerimizi, Gümüşhane Belediyemizin, Kelkit Kaymakamlığımızın, Kelkit Belediyemizin ve ilgili tüm kurumlarımızın katkılarıyla ilimizde en iyi şekilde ağırlamanın gayreti içerisinde olacağız. Öncelikle bizim geleneğimizde ve özümüzde olan ev sahipliği ve misafirperverliğin en güzelini gelen misafirlerimize göstermek durumundayız" dedi.

Bu tür programların devamının da gelmesi yönünde çalışmaların bulunduğunu kaydeden Vali Yavuz, "Bu tür etkinlikler hem kaynaşma ve dayanışma, hem de birlik ve beraberliğin temini açısından çok büyük önem arz ediyor. Bu açıdan bu tür programları önemsiyoruz. Bu konuda yerel basınımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın da katkısı mutlaka olacaktır" diye konuştu.