Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektör Yardımcısı, Tıp Fakültesi Dekanı ve Sağlık Turizmi İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Yorgancıgil başkanlığında Rektör Danışmanı Erkan Ayan, Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Yakup Barboros Baykal ile Doç. Dr. Tolga Atay’dan oluşan SDÜ heyeti, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de çeşitli temaslar gerçekleştirerek, sağlık alanında yeni işbirliklerinin ilk adımlarını attılar.
SDÜ heyeti, Ukrayna Cumhuriyeti Ulusal Tıp Akademisi Başkanı, Ortopedi ve Travmatoloji Enstitüsü Müdürü ve Ana Bilim Dalı Başkanlarıyla görüşmelerde bulunarak Isparta’yı ve SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ni tanıttı. Görüşmeler sonunda sağlıkta, eğitim modelleri geliştirilmesi, sağlık turizminde, işbirliği sertifika programları düzenlenmesi konusunda mutabakata varıldı. Heyet üyelerine, enstitünün çeşitli birimleri gezdirilerek, toplantılar düzenlendi. Toplantılarda SDÜ ve Araştırma Uygulama Hastanesi ile Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı’nın faaliyetleri Ukraynalı hekimlere tanıtıldı. Daha sonra Kiev’de düzenlenen Ukrayna Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nı da ziyaret ederek çeşitli ülkelerin sağlık turizmi acenteleriyle görüşmelerde bulunan SDÜ heyeti, sağlık turizmi alanında yeni işbirliklerinin bağlantılarını kurdu.
Prof. Dr. Hüseyin Yorgancıgil yaptığı açıklamada, "SDÜ Hastaneleri, gerçekleştirilen özel ve özellikli yatırımlar ve çalışmalar sonucunda sağlık eğitiminde ve sağlık turizminde fark oluşturmaya başladı. Son yıllarda özellikle Balkanlar, Doğu Avrupa, Kuzey ve Orta Afrika ülkeleri ile Orta Doğu ve Türk Cumhuriyetleri’nden hasta ve hekimler, hastanelerimizde tedavi hizmeti ve eğitimler alıyor. Ukrayna’da mevcut olan uluslararası hasta potansiyeli ve hekimlerinin ülkemize olan yakın ilgileri nedeniyle önemli bir hedef ülke. Ukrayna Cumhuriyeti Ulusal Tıp Akademisi ile yakın görüşmelerimizi artık bir işbirliği protokolü yaparak resmiyete döküyoruz. Yine Ukrayna’da mevcut sağlık turizmi acentelerinin SDÜ Hastanelerinin cazip fiyat avantajlarıyla kalitesine olan güvenlerini gördük,işbirliğimizi geliştirdik, hastanelerimizi tanıttık. Yeni işbirliklerimizin ülkelerimize ve hastanelerimize hayırlı olması dilerim" dedi.