Mehmet İNAN/BURSA, () - ŞIRNAK’ın Cizre İlçesi'nde geçen cuma günü PKK'lı teröristlerin bombalı saldırısında yaralanan 5 polis memurundan Orhan Tunç'un, 7 Ağustos’ta Cizre’de şehit olan polis memuru Salih Hüseyin Parça ile polis okulunda sınıf arkadaşı oldukları ve okulu bitirdikten sonra da birlikte Cizre’de aynı evi paylaştıkları ortaya çıktı. Batman’da tedavi gören Orhan Tunç’un arkadaşı Salih Hüseyin Parça’nın şehit olmasının ardından sosyal medya hesabından 'Senin intikamını almadan Cizre'den dönmek nasip olmasın' yazdığı görüldü. 
Cizre'de PKK’lı teröristler, geçen cuma günü, devriye görevi yapan polis ekibinin geçişi sırasında yoldaki rögara tuzakladıkları patlayıcıyı uzaktan kumandayla patlattı. Saldırıda yaralanan 5 polis memuru arasında bulunan Orhan Tunç'un Bursa'da yaşayan ailesi, saldırının ardından çocuklarının tedavi altına alındığı Batman'a gitti.  
Yaralı polis memuru Orhan Tunç'un 7 Ağustos'ta Cizre'de zırhlı polis aracına roketatarlı saldırı düzenlenmesi sonucu şehit olan Bursalı 22 yaşındaki polis memuru Salih Hüseyin Parça'nın polis okulundan sınıf arkadaşı olduğu, mezun olduktan sonra ilk görev yerleri olan Cizre'de aynı evde kaldıkları ortaya çıktı.
Parça'nın şehit düşmesinin ardından 9 Ağustos'ta sosyal paylaşım sitesindeki hesabından beraber çekildikleri fotoğrafı paylaşan Orhan Tunç fotoğrafın üstüne, şöyle bir mesaj yazdığı görüldü:
"Polis okuluna aynı gün beraber adım attık. 2 yıl bana abilik yaptın. Binbir zorlukla mezun olduk. 'Vatan için Şırnak Cizre'ye gidelim' dedin, seni yalnız bırakmadık, geldik peşinden. Aynı yerde çalıştık. Beraber yedik içtik. Her derdimizi paylaştık. Aynı ekipte çalıştık. Aynı yemeği yedik. Aynı evde kalıyorduk. Bizi mi sevmedin de gittin? Biz Özel Harekat kursuna gidene kadar dayanamadın mı reisim? Neden bizi yalnız bıraktın? Hak mıydı bu bize? Ne yapacağız biz o evde sensiz? Kim bana kertenkele diyecek artık? Sabahları beni kim uyandıracak? Var mı böyle beraber yola çıktıklarını bırakıp cennete gitmek? Eyy şehidim bana ve Ertuğrul Yıldırım kardeşime hakkını helal et. Senden çok şey öğrendim. Hak, hukuk, vatan sevgisi herşey sende vardı. Vatanın için şehit oldun. Senin kanın yerde kalmayacak. Sana bunu yapanlardan hesabın sorulacak. Senin intikamını almadan Cizre'den dönmek nasip olmasın."

FOTOĞRAFLI