Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mersin İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde, iki kurum çalışanlarına yönelik olarak "Kadına Yönelik Şiddete Hayır" semineri düzenlendi.
Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen seminere, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve İl Sağlık Müdürlüğü çalışanları katıldı. Kadının, hayatın odak noktası olduğu vurgulanan ve Araştırma ve Sağlığın Geliştirilmesi Şube Müdürlüğü eğitimcileri Doğan Yurdadoğ ile Yüksel Uçar tarafından verilen seminerde, kadına yönelik şiddetle mücadele, Türkiye’de kadına yönelik aile içi şiddet, fiziksel şiddetin bölgesel yaygınlığı, kadın hakları kavramı ve koruyucu tedbir kararları konuları katılımcılara uygulamalı olarak anlatıldı.
Seminerde konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Celal Taş, İslam dininde kadına büyük önem verildiğini vurgulayarak, "Kadın, annemiz, kız kardeşimiz, yarimiz. Onlar bizim en önemli değerimiz. Dinimiz buyuruyor ki, cennet annelerin ayaklarının altındadır. Kadınlarımız, bu hayatı güzel yapan en güzel değerlerimizdir" dedi.
Eğitim sonunda katılımcılar “Sağlık Okur Yazarlığı” konusunda da bilgilendirildi.