Spor Toto 1. Lig'in 29'uncu haftasında Samsunspor, bu akşam 5 Ocak Fatih Terim Stadyumu'nda Adanaspor'un konuğu olacak. Saat 18.00'de başlayacak olan karşılaşmayı Süper Lig hakemlerinden Alper Ulusoy yönetecek. Maçın naklen yayını ise beIN Sports Max 2 kanalından yayınlanacak.

HEDEF 3 PUAN 
Samsunspor'un bugünkü karşılaşmaya mutlak 3 puan için çıkacağı belirtildi. Kırmızı Beyazlılar'ın teknik patronu Besim Durmuş oyuncularını milli maç arasında iyi hazırlayarak maça hazır hale getirdi. Oyuncularından maça tam konsantre olmalarını isteyen deneyimli çalıştırıcı, "Sizlerden istenileni yapın, çalıştıklarımızı yerine getirirseniz sahadan 3 puanla ayrılmamız bize güvenenleri şaşırtmaz. Sahada yüzde 100'ünüzü vermenizi istiyorum" dediği öğrenildi.

TEK EKSİK UFUK
Bugünkü karşılaşmada sakatlıkları süren Ufuk Budak dışında Samsunspor'da sakat veya cezalı futbolcu bulunmuyor. Kırmızı Beyazlılar'da tek sıkıntı savunma hattında görev yapan Erkam Reşmen'in 3 sarı kartının bulunması.

48'NCİ RANDEVU
İki takım için de kritik öneme sahip mücadele, 48'nci randevuya sahne olacak. Her iki takımın daha önce karşılaştığı 47 resmi müsabakada Adanaspor’un 17, Samsunspor’un ise 15 galibiyeti bulunurken, iki ekip 15 karşılaşmada ise sahadan beraberlikle ayrıldı. Adana’da oynanan 23 karşılaşmada ev sahibi takım rakibine karşı 14 kez galip gelirken, Samsunspor ise deplasmanda sadece 4 kez kazanabildi, 5 maç ise berabere sona erdi. 

MUHTEMEL 11'LER
ADANASPOR: İrfan, Digao, Yakup, Onur, Göksan, Renan Rodrıgues, Tevfik, Mustafa, Bahattin, Roni, Magaye
SAMSUNSPOR: Furkan, Ahmet Burak, Erkam, Ercan, Ahmet Cebe, Enes, Oğuz, Çağrı, Samaras, Göksu ve Ayite

Haber - Ali BİROL