Başarı Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğretim elemanlarından Muharrem Kaya’nın proje koordinatörlüğünde yapılan teknik gezide Samsunspor tesislerinde incelemelerde bulunularak yeni bir tesis tasarımı için fikir alışverişi yapıldı. Muharrem Kaya, Esra Türkel, Muhammed Konacoglu, Sacit Acar ,Özlem Yalçınkaya, Fatih Acar,  Semih İğci ve öğrencilerden oluşan Başarı Üniversitesi Mimarlık Bölümü Proje Ekibine  Kulüp Müdürü Metin Koçer ve yöneticilerden Yüksek Mimar Ali İhsan Aka ev sahipliği yaptı.

Samsun için, Samsunspor için yeni bir tesis tasarlamak fikri ile yola çıkılan projede teknik araştırma ve geliştirme gezisi yapıldı. Başarı’lı mimarlar Samsunspor’un mevcut tesislerini gezerek  sporcu ihtiyaçlarını göz önünde bulunduran Samsun’a hakkettiği vizyonda  temsil gücü üst düzey bir spor tesisi tasarlamak için arge yaptılar.

Gençlere ve ailelere yönelik sadece maçtan maça değil sürekli kullanıma açık kompleks bir spor tesissisine Samsun’un ihtiyacı olduğuna işaret eden Mimarlık Bölüm Başkan Yardımcısı Yüksek Mimar Esra Türkel öğrencilerine; “Bugüne kadar öğrendiklerinizi sanata ve somuta dökme fırsatı elinizde. Samsun’a yakışan bir tesis tasarlayarak bunu gösterebilirsiniz. Diyerek öğrencilerine yol haritası belirlemiş oldu.