Denizli’nin Çal ilçesinde yaşayan Murat Alişan, milli piyangonun yılbaşı çekilişi için otobüsünün plakasının son 3 rakamının olduğu seriden aldı. Biletine büyük ikramiye çıkan Alişan, parayı almak için Ankara’ya gitti.
Çal ilçesinin Akkent Mahallesi’nde minibüs şoförlüğü yaparak geçimini sürdüren Murat Alişan (21) yılbaşı öncesi Aydın bileti aldı. Bilet alırken 20 NR 160 plakalı minibüsün son 3 rakamının olduğu bileti alan Alişan, yılbaşı gecesi büyük ikramiyenin kendisine çıktığını öğrenince ortadan kayboldu. Bir hafta boyunca parayı nasıl çekeceğini düşünen Murat Alişan, Çal ilçesindeki bir banka müdürü ile birlikte Ankara’ya Milli Piyango Genel Merkezi’ne gitti. Büyük ikramiyenin Çal ilçesine çıktığının duyulmasının ardından ilçede büyük sevinç yaşattı. Paranın ilçe halkından birine çıktığını öğrenen vatandaşlar, büyük mutluluk duyduklarını söylediler.
İbrahim Kasımoğlu isimli bir vatandaş, ‘’Çok memnun oldum. Çıkan arkadaş ve Çal ilçemiz için hayırlı olur. İnşallah Çal ilçemize de bir şeyler yaptırır. Fakir fukaraya da bir şeyler verir’’ dedi.
Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan da milli piyangonun ilçelerine çıkmasından dolayı çok mutlu olduklarını kaydetti. Akcan, ‘’Yeni yıl milletimiz için hayırlı olsun. Büyük ikramiyenin ilçemize çıkması herkesi mutlu etti. Para çıkan arkadaşımızı tanıyorum. İşinde gücünde herkesin sevdiği genç bir arkadaşımız. İnşallah ailesine Çal’a hayırlar getirir. Bu paranın ilçemize de faydası olacağını düşünüyorum. Yılbaşında çifte mutluluk yaşadık’’dedi.