Ankara Büyükşehir Belediyesi, Avrupa şampiyonalarında dereceye giren ASKİ sporlu güreşçileri ödüllendirecek.
Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz Ayı olağan toplantılarının son birleşiminde, branşlarında uluslararası başarılara imza atan sporcu ve antrenörlere ödül verilmesini uygun gören Başkanlık Yazılarını görüştü.
Başkan Melih Gökçek’in “oluru” ile Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderilen Başkanlık Yazısı’nda Avrupa Şampiyonu ASKİ Spor güreşçileri Taha Akgül ve Rıza Kayaalp’e 200’er adet Cumhuriyet altını karşılığı TL, Avrupa üçüncüsü olan Sezer Akgül ve Mustafa Kaya’ya 75’er adet Cumhuriyet altını karşılığı TL, Avrupa Üçüncüsü olan Enes Başar ve Doğan Göktaş’a 20’şer adet Cumhuriyet altını karşılığı TL, Avrupa Gençler Şampiyonu olan Murat Fırat’a 75 adet Cumhuriyet altını TL, Avrupa Gençler Şampiyonası İkincisi olan Yunus Emre Dede’ye de 38 adet Cumhuriyet altını TL ödül verilmesi teklif edildi.
Başkanlık Yazısı, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde “oy birliği” ile kabul edildi. Teknik direktör ve antrenörlere de çeşitli miktarlarda ödül verilmesini öneren Başkanlık Yazısı da toplantıda “oy birliği” ile benimsendi.
KIRSAL İLÇELERE DESTEK SÜRÜYOR
Büyükşehir Belediye Meclisi, kırsal ilçelere tarım desteği verilmesi yönünde bir dizi proje yürüten Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığı’nın tekliflerini içeren Başkanlık Yazıları’nı da gündemine aldı.
Meclis’e sunulan Başkanlık Yazısı’nda Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde bulunan kırsal ilçelerde yaşayan çiftçilerin tarımsal alanlarını geliştirmek, çeşitlendirmek, kaliteli ve verimli bir tarımsal üretimini ve bu çerçevede güvenli gıda tüketimini sağlamak amacıyla “İyi Tarım Uygulamaları” (İTU) sertifikasının önemine dikkat çekildi.
Çiftçilerin İTU sertifikası almaları için ilgili Daire Başkanlığı’nca eğitim verilmesi ve masraflarının karşılanmasının planlandığı belirtilen Başkanlık Yazısı’nda çiftçilere İTU sertifikası alabilmeleri için destek verilmesi teklifi Meclis’te “oy birliği” ile kabul edildi.
Meclis, kırsal ilçelerdeki üretimi desteklemek amacıyla çiftçilere hububat ve baklagil tohumunun (Arpa, Buğday, Yulaf, Kavuzsuz Arpa, Nohut, Kara Buğday vb.) temin edilerek yüzde 25 bedel karşılığında verilmesini de “oy birliği” ile kabul etti.
Büyükşehir Belediye Meclisi Ankara ili sınırları içerisinde bulunan kırsal bölgelerde çiftçilerin ürünlerinin zarar gördüğü ve mağdur duruma düşmeleri nedeniyle çiftçilerin mağduriyetinin en aza indirilmesi için av malzemeleri desteği isteyen Yenimahalle Genç Avcılar ve Spor Kulübü Derneği’ne malzeme desteği verilmesi teklifini de “oy birliği” ile benimsedi.