Bitlis’te birkaç gündür aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle 265 köy yolu ulaşıma kapanırken, Bitlis ve ilçelerindeki okullar bugün de tatil edildi.

Bitlis Valiliği’nden yapılan açıklamada, kent merkezinde kar kalınlığının 70 santimetreyi bulduğu, yüksek kesimlerde ise 1 metreye ulaştığı ifade edildi. Kar yağışı nedeniyle bugün de okulların tatil edildiği belirtilen açıklamada; merkez ve ilçelere bağlı 265 köy yolunun ulaşıma kapandığı, İl Özel İdaresi’ne ait ekiplerin karla mücadele çalışmalarına devam ettiği bildirildi.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri ise, kar yağışının yarın da devam edeceğini, yağışların yerini cumartesi gününden itibaren soğuk havaya bırakacağını tahmin ettiklerini belirttiler.

Kent merkezindeki karla mücadele çalışmalarını da belediyeye ait araçlar sürdürüyor. Birçok mahallenin yolunun kardan dolayı kapandığı, çalışmaların ise aralıksız sürdürüldüğü ifade edildi.

Karayolları ekipleri ise, yolda araçların mahsur kalmamaları için sürekli çalışma yaptıklarını belirttiler.

İran’a yük bırakarak dönmeye çalışan bazı TIR şoförleri ise, yolda mahsur kaldıklarını, kendi imkanları ile Bitlis’e kadar geldiklerini söylediler. Yollardaki karla mücadele çalışmasının ağır aksak yürüdüğünü iddia eden şoförler, zincir takarak yolarına devam edeceklerini belirttiler.