SAMSUN (AA) - Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Samsun spor kenti olma yolunda ilerliyor” dedi.

Yılmaz, Samsun Valisi İbrahim Şahin ile birlikte  2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları için yapılan bayrak tören alanı çalışmalarını yerinde inceledi.

Samsun’un spor dallarında çok çeşitli alternatife sahip bir kent olduğunu belirten Yılmaz, "Samsun’a bir çok spor tesisi yaptık. Yenilerini de yapmaya devam ediyoruz. Atçılık, okçuluk, buz pateni sahası gibi tesisleri Samsun’a kazandırmayı hedefliyoruz. Samsun’un uluslararası tanınırlığını ciddi ölçüde arttırdık. Yapacağımız önemli yatırımlarla daha da arttıracağız" diye konuştu.

Olimpiyatlar öncesinde bu yıl 23 Ekim Cuma günü Batıpark alanında katılımcı bütün ülkelerinin bayraklarının yer alacağı bayrak tören alanı açılışının yapılacağını ifade eden Yılmaz, "Yarın yapılacak olan törende 108 ülkenin bayrağı göndere çekilecek. Burada belediyemiz olarak kentimizde yapılacak olan her türlü kültür, sanat ve spor etkinlikleri için kullanışlı bir tribün ürettik. 3 bin kişilik portatif tribünümüz gerek duyulduğu takdirde 3-5 gün içinde istenilen her yere taşınıp kurulabilecek" şeklinde konuştu.