Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşku içinde kutlandı.

Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Balcı tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmasıyla başlayan 23 Nisan programı Atatürk Sahil Parkı’nda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından, Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Balcı günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, ’’Bugün, egemenliğin asıl ve yegâne sahibi olan millete devredildiği yani emanetinin sahibine verildiği gündür. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e göre Milli Egemenlik, devlet ve milletin kaderinde etkin ve hâkim olması gereken bir değerdir. Çünkü milli egemenlik, adaletin, eşitliğin, hürriyetin dayanağı ve milletin namusu haysiyeti, şerefidir. Bu sebeple Atatürk milli egemenlik prensibini devletin temel unsurlarından biri haline getirmeye çalışmıştır’’ ifadelerini kaydetti.

Balcı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ülkemde ve dünyada sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın hakim olduğu, insanların ırkından, dilinden, dininden, cinsiyetinden dolayı ne dışlandığı ne de kutsandığı, kan ve gözyaşının olmadığı, mutluluk ve neşe dolu bir yaşam ümidiyle, başta çocuklarımız olmak üzere aziz milletimizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi rahmet, şükran, minnet ve saygıyla anıyorum.’’

Gölbaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Balcı’nın konuşmasının ardından ilk ve ortaokul öğrencileri tarafından hazırlanan çeşitli gösteriler sunuldu. Dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Atatürk Sahil parkında gün boyu devam eden 23 Nisan kutlamalarında, sahne animasyonu ve maskot bando gösterisi, gülümseyen çocuk yarışması, illüzyon gösterisi, balon şov, kukla gösterisi ve sürpriz hediyelerin verildiği şenlikte çocuklar, 23 Nisan’ın tadını çıkardı. Şenlikte, Gölbaşı’nın sosyal tesislerinde, parklarında, göl manzarasında gülümserken çekilen çocuk fotoğraflarının sergisi açıldı. Şenlikte ayrıca gülümseyen fotoğraflarıyla projeye katılan her çocuğa Gölbaşı Belediyesi tarafından “Gülümseyen Çocuk Sertifikası” verildi.