İstanbul, 30 temmuz () - Turkcell Grubu'nun yılın ikinci çeyreğindeki net kârı, Türkiye’nin artan operasyonel performansına ek olarak Ukrayna ve Türkiye’deki kur hareketlerinin pozitif katkısı ile yüzde 44.6 yükselerek 712 milyon liraya ulaştı.

Turkcell'den yapılan açıklamaya göre, şirket 2015’in ikinci çeyreğinde tarihinin en yüksek 2. çeyrek gelirine ulaştı. 3 milyar 93 milyon TL’yi bulan gelirin itici gücü, Turkcell Türkiye’nin performansı oldu.

Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “İş süreçlerimizde verimlilik ve sadelik sağlayan yeni organizasyon yapımız sayesinde güçlü bir performans sergiledik. Kârımızdaki artış, ekip çalışmasına yaptığımız hızlı başlangıcın başarılı olduğunun önemli göstergesi” dedi.

Değişen organizasyon yapısı ve yeni stratejik önceliklerin getirdiği güçlü performans ile 2015 yılının ilk yarısının beklentiler doğrultusunda gerçekleştiğinin de altını çizen Terzioğlu, “2015 yılı için yüzde 6 - yüzde 9 aralığında gelir büyümesi ve yüzde 31 - yüzde 32 aralığında FAVÖK marjı hedeflerimizi koruyoruz” diye konuştu.

Turkcell’in uluslararası alanda küresel ve bölgesel varlığı olan oyuncu olma hedefi için emin adımlarla ilerlediğini belirten Kaan Terzioğlu, şöyle açıkladı:

“Bölgedeki konumumuzu güçlendirmek, ölçek ekonomisini oluşturacak müşteri bazına ulaşmak ve Gruba olan katkısını artırmak amacıyla Ukrayna’daki iştirakimiz Astelit’in kalan yüzde 44.96 hissesini 100 milyon ABD Doları karşılığında satın aldık. Bu satın alma ile Ukrayna’daki yatırımımızın geri dönüşünü almak için daha etkin stratejileri kurgulayabilecek esnekliğe sahip olduk. Ukrayna’da 4 Haziran’da lanse ettiğimiz 3G hizmetlerimiz ile Astelit çok kısa sürede 2,7 milyon kullanıcıya ulaştı. 9 ülkede yaklaşık 67.9 milyon mobil aboneye ve Türkiye’de 1.3 milyonu aşan sabit aboneye sahibiz."

Açıklamaya göre, çeyrek bazında 334 bin artış gösteren faturalı mobil abone sayısı 15,9 milyon oldu ve toplam mobil abone bazının yüzde 46.7’sine ulaştı. Turkcell Türkiye’nin 2015 2. çeyreğindeki toplam mobil abone sayısı ise 34 milyon oldu.

(Fotoğraflı)