Bundesliga ekiplerinden FSV Mainz 05’de forma giyen milli futbolcu Yunus Mallı, kendisini Türk hissettiği için Türk Milli Takımını tercih ettiğini söyledi.
TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri’nde A Milli Takım yarın oynayacağı Yunanistan maçı hazırlıklarını sürdürüyor. Katar maçında ilk kez milli formayı giyen Yunus Mallı, milli forma ile ilk maçıma çıktığı için çok mutlu olduğunu belirterek, "Hocamın bana şans vermesi beni mutlu etti. İlk adımı attım inşallah devamı da gelir" diye konuştu.
Basın mensuplarını Türkiye’yi seçme sürecini sorulması üzerine Mallı, "Hocamız Almanya’ya 1 ay önce gelmişti. Orada kendisi ile görüştük tanıştık. Tabii ki beni gururlandırdı. Orada kendisine seve seve Türkiye için oynayabileceğimi söyledim. Ancak vatandaşlık işlerinde biraz sorun vardı. O işlemlerin tamamlanması birkaç hafta sürdü. Bu kampa yetiştim ve burada olduğum için çok mutluyum. Buradaki ortam süper. Herkes beni iyi karşıladı. İnşallah devamını getirebilirim" diye cevap verdi.
"EN ETKİLİ FUTBOLUMU FORVET ARKASINDA OYNAYABİLİRİM"
Kendi mevkisinin forvet arkası olduğunu belirten Mallı, "En etkili futbolumu forvet arkasında oynayabilirim. Şimdiye kadar sezon iyi geçti 7 golüm var. Bu sezon performansımda bir artma var. İnşallah devamı da gelir" dedi.
"KENDİMİ TÜRK HİSSEDİYORUM"
Basın mensuplarını ’Almanya U17 milli formasının ardından Türkiye A Milli Takım formasını giymek nasıl bir duygu sorusuna’ ise Mallı, "Almanya’da U17 takımından beri oynuyorum. Zamanında beni çağırmışlardı. Güzel vakit geçirmiştim orada. Benim için başarılı bir dönemdi. 2009 yılında Avrupa Şampiyonu olduk. Fakat kendimi Türk hissediyorum ve yerimde ve hayatımda Türkiye Milli forması ile oynamak nasıl bir duygu olur onu öğrenmek istedim. Farklı bir şey olacağını düşünüyorum. İlk maçımı yaptım ve doğru hissettim. Türkiye için oynamak ayrı bir duygu. O yüzden farklı bir duygu ve mutluyum" şeklinde cevap verdi.
"ŞAMPİYONAYA KADAR UZUN BİR SÜRE VAR VE KENDİMİ EN İYİ ŞEKİLDE GÖSTEREREK KADROYA DAHİL OLMAK İSTİYORUM"
Fransa’da yapılan Avrupa şampiyonasına kadar uzun bir süre olduğunu belirten Mallı, "Benim için önemli olan burada kendimi göstermek. Hocamızın bana şans verdiği maçlarda kendimi göstermek istiyorum. Aynı zamanda Mainz’de de kendimi göstermek istiyorum. Şampiyonaya kadar uzun bir süre var ve kendimi en iyi şekilde göstermek istiyorum. Daha sonra da kadroya dahil olup. Orada da iyi şeyler yapmak istiyorum" diye konuştu.