Baharın müjdecisi Hıdrellez, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklerle kutlanacak. Gündoğdu meydanındaki Roman Ateşi Festivali’nde dünyaca ünlü Makedon şarkıcı Esma Recepova sahneye çıkacak.
İzmir’de Hıdrellez 5 Mayıs Salı günü, Gündoğdu meydanında düzenlenecek Roman Ateşi Festivaliyle kutlanacak. Saat 20.00’de Tepecik Flarmoni Orkestrası, 21.00’de Koçani Orkestrası ile birlikte Esma Recepova konser verecek. Gündoğdu, Roman Divası olarak kabul edilen ünlü sanatçının şarkılarıyla halkın coşacağını belirterek "Aynı gün saat 20.30’da İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi tarafından düzenlenen bir başka Hıdrellez etkinliği daha olacak. Gündoğdu’daki programa katılamayan İzmirliler, İkiçeşmelik mahallesi, Tepecik İşçiler Caddesi, Gürçeşme Vasıf Çınar İlkokulu, Eşrefpaşa mahallesinde Halitbey İlkokulu, Güney mahallesi Hamam sokağında sahne alacak 20 farklı grubun dans ve ritimleriyle Hıdrellez coşkusunu doyasıya yaşayacak.
6 Mayıs Çarşamba günü saat 13.30’de Roman bandosu eşliğinde Basmane meydanında başlayacak kortej yürüyüşünün ardından, 14.30’da Kültürpark’ta konserler ve dans gösterileri olacak.