İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nda (İTSO) bugün yapılan yönetim kurulu seçimlerinde, turuncu listenin destek verdiği mavi liste 22’ye karşı 25 oyla seçimi kazandı. İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Uğurdağ olurken, turuncu listenin temsilcisi Mahmut Demirtaş da meclis başkanlığına seçildi.

Geçen cumartesi günü yapılan meslek komitesi ve meclis üyesi seçimleriyle başlayan İTSO seçim süreci, yönetim, disiplin kurulu ve birlik genel kurulu delege seçimleriyle tamamlandı. Meslek komitesi ve meclis üyesi seçimlerinde üç meclis üyesi ile kilit rol oynayan Mahmut Demirtaş, Zeki Şahin’in gruptan çıkamaması üzerine, MODEF yönetim kurulu başkanı Yavuz Uğurdağ’ın öne çıktığı mavi listeyi destekledi.

İlçe Seçim Kurulu Başkanlığının nezaretinde toplam 3 bin 953 üyesi bulunan İTSO’da oy kullanma hakkına sahip 2 bin 634 üyeden bin 928’i oy kullanırken, iştirak oranı yüzde 71 oldu. Oy sayımı sonucunda meclis üyesi olarak Metin Anıl’ın başkan adayı olarak gösterildiği beyaz liste 22, Zeki Şahin’in başkan adayı olarak gösterildiği mavi liste 22 meclis üyesi çıkarırken, bağımsız olarak seçimlere giren Mahmut Demirtaş’ın temsilcisi olduğu turuncu liste ise 3 meclis üyesi çıkardı. 5 Nolu Meslek Komitesinde meclis üyeliğine aday olan mavi listenin başkan adayı Zeki Şahin, 62’ye 58 oyla komiteden seçilemedi.

Bağımsız olarak seçimlere giren Mahmut Demirtaş’ın listesi 3 meclis üyesi çıkartırken, düğüm noktası olarak gösterildi. Anıl ve Şahin’in listeleri 22’şer meclis üyesi çıkarırken, Mahmut Demirtaş 3 meclis üyesi ile düğümü çözen isim oldu. Demirtaş, mavi listeye destek verdi.

Yeni başkan Uğurdağ

Bugün saat 10.00’da başlayan yönetim Kurulu seçiminde turuncu listenin destekleriyle mavi listenin başkan adayı Yavuz Uğurdağ, 47 meclis üyesi içinde 25 oy alarak İTSO’nun yeni başkanı seçilirken, mevcut başkan ve beyaz listenin başkan adayı Metin Anıl 22 oy aldı. 1987 yılında başkanlığa seçilen Metin Anıl ise, 31 yılın ardından İTSO saşkanlığına veda etti.

Meclis başkanlığı seçiminde ise, mavi listeye destek veren turuncu listenin temsilcisi Mahmut Demirtaş meclis başkanlığına seçildi.

Yavuz Uğurdağ’ın başkanlığında göreve seçilen yeni yönetim kurulunda Kenan Kender, Halil Malkaç, Bahri Urgun, Murat Aydın, Metin Atış, Hatun Malgaralı, Hüseyin Özdemir, Nedim İncebay, Ali Ezim ve Bülent Boztepe yer aldı.

Seçimin ardından bir konuşma yapan İTSO eski Başkanı Metin Anıl, “35 sene İTSO’ya hizmet ettim. Hakkımızı helal ediyorum. Tek gayemiz İTSO seçimini İnegöl’e yakışır bir şekilde yapıp bitirmekti. Bu seçim İnegöl’e yakışır bir şekilde geçti ve sonuçlandı. Yavuz Uğurdağ kardeşimiz bu dönemde yönetim kurulu başkanı oldu. Bize de 1 dönem mecliste ağabeylik yapma görevi düştü. Yaşadığımız her şeyi ortaya koyarak arkadaşlarımıza yardımcı olacağız. İnegöl sanayisinin kalkınması adına destek vereceğiz. El ele İnegöl’ü yeni hedeflere ulaştırmaya çalışacağız. Ne kazanan Yavuz Uğurdağ, ne de kaybeden Metin Anıl’dır. Kazanan İnegöl’dür” dedi.

Yavuz Uğurdağ ise, “Uzun yıllardır İTSO’ya başkanlık eden Metin Anıl Beye çok teşekkür ediyorum. İTSO İnegöl şehri için çok önemli bir kurumdur ve bu kurum yıllardan beri İnegöl’e hizmet ediyor. Bu kurumda emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Maksadımız İnegöl’e hizmet etmektir. Bu yarışın kazananı, kaybedeni yoktur. Bu yarışın kazananı İnegöl’dür. Meclis üyelerimiz bize teveccühte bulundular, İTSO’yu yönetmek için görev verdiler. Bizler de Metin başkanımın tecrübelerinden, bilgilerinden faydalanan birisiyiz. Bundan sonra hep birlikte İTSO’yu yöneteceğiz. Kazanan, kaybeden yoktur, kazanan ağabeylik, kardeşlik, dostluk olmuştur. Destek veren, vermeyen herkese teşekkür ediyorum. Seçimler İTSO’ya ve İnegöl’e hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.