Atakum Belediyesi Meclis Üyeleri Atila Tekcan, Ayhan Ayvaz, Füsun Uzun ve Hasan İpek, Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Yalı Kafe alanında yapmayı planlandığı Kitap Kafe ve Millet Kıraathanesi projesinin yapı ruhsatının iptal edilmesi ve yürütmenin durdurulması talebiyle dava açtı.

'HUKUKA AYKIRIDIR'

Meclis üyelerinin yaptığı açıklamada, "Söz konusu alanla ilgili iki ayrı dava dosyasına ilişkin mahkeme kararlarıyla, Yalı Kafe bölgesindeki imar planlarının iptal edilmiş olduğu ve bu alanların hali hazırda geçerli bir imar planına sahip olmadığı açıktır. Durum böyleyken söz konusu Yalı Kafe'nin bulunduğu alanda Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Kitap Kafe ve Çevre Düzenlemesi Yapılması' işi için ihale işlemlerinin yapıldığı, yapı için Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yapı ruhsatı düzenlendiği, ihaleyi kazanan firmaya yer tesliminin yapıldığı, söz konusu alanın şantiyeye dönüştürülmek üzere etrafının inşaat etrafı çevirme sacı ile kapatıldığı, inşaat yapımı için temel açma ve hafriyat çalışmalarına başlandığı, halen çalışmaların sürdüğü tarafımızca tespit edilmiştir. Söz konusu taşınmazın imar planları iptal edilmiş durumda olup söz konusu alan için halen yürürlükte bulunan bir nazım ve uygulama imar planı bulunmamaktadır. Nazım ve uygulama imar planları İdari Mahkeme tarafından iptal edilmiş olan bu bölge için Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenmiş olan yapı ruhsatı imar hukuku çerçevesinde dayanaksız kaldığından hukuka aykırıdır" denildi.

TEPKİLERE NEDEN OLMUŞ

Samsun'un Atakum ilçesindeki Yalı Kafe alanında yapılacak Millet Kıraathanesi ve Kitap Kafe projesi ile ilgili 1/5000'lik planın ardından, 1/1000'lik imar uygulaması da, mahkeme tarafından iptal edilmesine rağmen Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalara başladığı iddia edilmiş, bu durum tepkilere neden olmuştu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise Millet Kıraathanesi-Kitap Kafe projelerine ait imar planının iptal edilmesiyle ilgili eleştirilerde bulunmuş ve iptal kararını veren hakimler için "HSK'ya başvuracağız" demişti.

Merve İLHAN

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.