SAMSUN (AA) - Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın adının verildiği Yaşar Doğu Mahallesindeki Yusuf Ziya Yılmaz Parkı'nda yöresel mimariyi yansıtması için Kavak Evi yapım çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Sarıcaoğlu, yörenin mimarisinin geleceğe taşınması için parkta alt katı taş, üst katı ahşaptan ev yaptıklarını belirtti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın parka, "Kavak Evi" yapılması istediğini ifade eden Sarıcaoğlu, "11 bin 765 metrekare olan Yusuf Ziya Yılmaz Parkı'nın büyük bir bölümü tamamlandı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz, 'ahşap eski evler, yerini beton binalara bırakmaya başladı. Gelecek nesiller 'acaba dedelerimizin oturdukları, yaşadıkları evler nasıldı ?' diye düşünecekler. merak edecekler. İşte gelecek bu nesillerin dedelerinin yaşadıkları ahşap evlere örnek olarak örnek Kavak Evi yapılsın' dedi. Yaklaşık 175 metre kare büyüklüğünde olan ahşap Kavak Evi'nin bölmeleri ve direkler arası tamamen ahşaptan yapılacak. şu anda da çalışmalar devam ediyor" diye konuştu.

Kavak Evi çalışmalarının yıl sonuna kadar tamamlanmasının planlandığını ifade eden Sarıcaoğlu, vatandaşlarla yapılacak toplantıların Yusuf Ziya Yılmaz Parkı'na inşa edilen yöresel evde gerçekleştirilmesinin planlandığını kaydetti.