Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri Aslanı filminde ortaya konulan Kayseri imajına tepki gösterdi.

Başkan Hiçyılmaz, vizyona girecek olan Kayseri Aslanı filminde Kayseri’yi, tüccarını ve esnafını kötü gösterme gayretinde olunduğunu belirterek, “Kayseri ismini kötü göstererek rant sağlamaya çalışmak kimseye fayda getirmeyecektir. Filmin yapımcıları ve senaristi başta olmak üzere ilgili herkesin Kayseri halkından özür dilemesi şarttır” dedi.

Başkan Hiçyılmaz, söz konusu filmde "İki Kere İki; Alırken Üç, Satarken Beş Eder" şeklinde bir slogan kullanıldığı ve bunun Kayseri ile bağdaştırıldığını ifade ederek, “Böyle bir durum söz konusu değildir. Kayseri tüccarı, özü-sözü doğru, kanunlara saygılı bir anlayış ile işlerini yürütmektedir. Böyle bir slogan ile şehrimizin adının lekelenmeye çalışılması insafsızlıktır” şeklinde konuştu.

Kayseri’nin ticaretle anılan bir şehir olduğunu ve milattan önce 4 bin yılından bu yana bu topraklarda yaşayan insanların ticaretle meşgul olduklarının altını çizen Başkan Hiçyılmaz, “Kaniş-Karum’da Asurlulardan kalma kil tabletlerde ticaretin nasıl yapıldığı anlatılmaktadır. İlk senetlerin kil tabletlerin üzerine işlendiği görülmektedir. Ticarete böylesine önem verilen bu topraklarda hali hazırda tüccarlık ve esnaflık yapan Kayseri insanının bir sinema filmi ile kötülenmeye, aşağılanmaya çalışılması yakışık alır bir durum değildir” diye konuştu.

Kayseri’nin ticaretin başkenti olarak bilindiğini ve diğer şehirlerle olan rekabette ticaretiyle öne çıktığına dikkati çeken Hiçyılmaz “Kayseri’yi böyle lanse eden insanları kınıyorum. Kayserililer olarak buna tepkiliyiz. Film daha vizyona girmedi. Gösterime girmesine daha vakit var. Hatta erteleme yapılarak, filmin afişlerinde ve fragmanında ve filmde yer alan bölümlerin kaldırılması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.