SİNOP (AA) - Gerze ilçesi Suludüz'de Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürlüğünce doğa 300 sülün ve keklik salındı.

Sülün ve keklikleri doğaya Vali Çetinkaya, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Şefaattin Serten, İl Emniyet Müdürü Yusuf  Biner, Gerze Kaymakamı Bülent Bayraktar, Orman ve Su İşleri 10 Bölge Müdürü Oğuz Bayazıt,  Milli Parklar Şube Müdürlüğü yetkilileri ve köy muhtarları bıraktı.

Orman ve Su İşleri Sinop 10. Bölge Müdürü Oğuz Bayazıt, ülkede çeşitli sebeplerle nesli tükenme noktasına gelmiş ya da tabiatta azalmış olan türlerin 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanununa göre üretme istasyonlarında üretilmeye başlandığı ve hazırlanan eylem planları çerçevesinde üretilen türlerin doğaya yerleştirilmeye başlandığını söyledi.

Bakanlıkça, 2001 yılından itibaren her yıl artan oranlarda tabiata yaban hayvanı yerleştirmelerin devam ettiğini belirten Bayazıt, şunları dile getirdi:

"Bu proje ile sürdürülebilir av ve yaban hayatı yönetimi için başta kanatlılar olmak üzere belirlenen yaban hayvanı türleri üretme istasyonlarında üretilerek ve ülke genelinde tespit edilen yaşam ortamlarına salınarak bu bölgelerdeki popülasyonlarının arttırılması hedeflenmektedir. Sinop ilinde ise doğaya sülün yerleştirilmesi 2001 yılından bu yana devam ediyor. 2015 yılı için hazırlanan Keklik, Sülün Üretim ve Tabiata Yerleştirme Eylem Planı doğrultusunda Sinop'a 1000 adet sülün ve1000 adet keklik tahsisi yapıldı. Bugüne kadar Samsun Gelemen üretme İstasyonundan alınan 950 sülünün Sinop'ta belirlenen yaşam alanlarına yerleştirmeleri de tamamlandı."

Doğaya yerleştirmelerin başarılı olması için yerel halkın ve avcıların desteğinin çok önemli olduğunu vurgulayan Bayazıt, "Bu konuda yöre halkı ve avcı kulüplerimiz tarafından gösterilen ilgiye ve desteğe teşekkür ediyoruz. İlimizdeki keklik popülasyonlarındaki azalma sorununun yerel halkla birlikte atılacak adımlarla en kısa zamanda çözüleceğine inanıyoruz" dedi.