Ferit ASLAN/DİYARBAKIR, () - İMRALI'da ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan, avukatları ile 4 yıldan bu yana görüştürülmeyen Abdullah Öcalan'ın avukatlarına önümüzdeki ay Yunanistan'da görülecek davası için 14 Ekim'de mektup gönderdiği belirtildi. Öcalan'ın mektubunda, "Mutlak tecrit koşullarında sağlıklı bir savunma geliştirmem mümkün değil" dediği ileri sürüldü.
İmralı Adası'na 27 Temmuz 2011 tarihinden bu yana gidemeyen Abdullah Öcalan'ın avukatları, Yunanistan hakkında açtıkları ve 9 Kasım'da Atina'da görülecek dava için Öcalan'a mektup yazarak savunma için görüş istedi. Öcalan'ın, avukatların mektubu üzerine 4 yıldan uzun süreden bu yana görüşmediği avukatlarına ilk kez gönderdiği öne sürülen mektubun avukatlara 14 Ekim'de ulaştığı iddia edildi. Mektupta Öcalan'ın, "Mutlak tecrit koşullarında sağlıklı bir savunma geliştirmem mümkün değil. Atina savunmalarım merkeze alınıp diğer savunma ve değerlendirmelerimden de yararlanılarak avukatlarım tarafından güçlü bir sunum yapılabilir" dediği ileri sürüldü.
BULDAN: MAKKUMLARDAN BİLGİ ALMAYA ÇALIŞIYORUZ
İmralı ile görüşmeler yapan heyette yer alan HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, en son 5 Nisan'da Sırrı Süreyya Önder ile birlikte İmralı Adası'nda Abdullah Öcalan ile görüştüklerini, ondan sonra adaya gidemediklerini söyledi.
Buldan, "İmralı Adası’nda sayın Öcalan'ın yanında kendisine çözüm sürecinde sekretarya görevi yapması ve yardımcı olması için 5 arkadaş bulunuyor. Bunların ailelerine yazdıkları mektuplarda İmralı Adası'ndan olup bitenlerden ve sayın Öcalan'ın başta sağlık olmak üzere durumu hakkında bilgi almaya çalışıyoruz. Başka bir kanaldan bilgi almamız söz konusu değildir" dedi.
İmralı Adasında
Abdullah Öcalan'ın bulunduğu İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde geçen mart ayından bu yana PKK'lı mahkumlar Ömer Hayri Konar, Çetin Arkaş, Nasrullah Kuran, Veysi Aktaş ve Hamili Yıldırım kalıyor.