ERCİYES Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi ve Kayseri Şeker Fabrikası, ortak çalışma grubu oluşturdu.
Kayseri Şeker AR-GE birimi ile birlikte başlatılan projeler kapsamında çalışma yapmak üzere oluşturulan çalışma grubundaki akademisyenler, Kayseri Şeker Fabrikası'na gelerek incelemelerde bulundu. Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bayram, şöyle dedi:
"Dünya insan nüfusu artarken, gıda miktarı düşüyor. Bu nedenle, ziraat ve tarım oldukça stratejik konumda bulunmaktadır. Bu konularda alternatif çözümler üretmek amacıyla üniversitelerin kampüslerden sahaya ve sanayiye inmek durumundadır. Bu çalışma kapsamında Gaziantep ile Kayseri’nin potansiyelini birleştirmek istiyoruz. Kayseri’deki Erciyes Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ve Gaziantep Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi olarak Kayseri Şeker ile ne tür AR-GE çalışmaları yapabiliriz, geleceğe yönelik ne tür planlamalar yapabiliriz, bunları ortaya koymaya çalışıyoruz."
Ortak çalışma grubunda, Erciyes Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi'nin 'Modül-3' diye adlandırdığı üniversite-sanayi işbirliğinde, endüstri, gıda, makina ve elektrik elektronik mühendisliği bölümlerinden akademisyenlerin bulunduğunu kaydeden Prof.Dr. Bayram, şunları kaydetti:
"Amacımız; ülkemize ve teknoloji transfer ofislerimiz aracılığı ile insanlığa hizmet edebilmektir. Bu genelde alışılmış bir durum değildir. Teknoloji transfer ofislerinin ve üniversitelerin bir araya gelerek sanayi kurumlarının ayağına gitmesi, bunlar yeni yeni şeylerdir. Türkiye'deki bütün TTO ların vasıtasıyla üniversiteler şu an zaten mutfağa indi. Bu daha emekleme süreci olup Silikon Vadisi'nin 100 yılda aldığı mesafeyi bizim inşallah 10 yılda alacağımıza inanıyoruz. Çalışmalarımız kapsamında Kayseri Şeker’in AR-GE birimini inceleyeceğiz, beraber fikir alışverişi yapacağız. Daha sonra da üniversiteye geçeceğiz. Oradaki TTO'nun araştırmalarını, faaliyetlerini ve araştırma merkezlerini de inceleyeceğiz."
Erciyes Teknoloji Transfer Ofisi Üniversite Sanayi İşbirliği Koordinatörü Halil İbrahim Özer de, Erciyes Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi ve Kayseri şeker AR-GE yöneticileri olarak Kayseri Şeker ile bölgesel ortak AR-GE projeleri konusunda ortak çalışmalarda bulunacaklarını belirtti.

FOTOĞRAFLI