Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı’na hain darbe girişimi sırasında şehit olan 249 kişi için 249 fidan dikildi.

Düziçi Kaymakamlığı, Düziçi ve Haruniye orman işletme şefliklerinin işbirliğiyle Elbeyli Köyü’nde 15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı’na fidan dikimi nedeniyle tören düzenlendi.

Kaymakam Mustafa Koç, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz şehitleri anısına fidan diktiklerini belirterek, "Bu fidanlar büyüdükçe şehitlerimizi hatırlatacak. Şehitlerimizin hatıraları bu güzel alanda canlı olacak" dedi.

15 Temmuz’un millet için çok önemli bir dönüm noktası olduğu ifade eden Koç, "Türk milleti işgalcilere karşı darbeci hainlere karşı kararlı duruşunu göstermek suretiyle bir kez daha asla teslim olmayacağını, milli iradeyi teslim etmeyeceğini, boyun eğmeyeceğini, namusuna, değerlerini sahip çıkacağını tüm dünyaya bir kez daha gösterdi. Bu anlamda milletimize ne kadar şükran duysak azdır" şeklinde konuştu.

15 Temmuz Şehitleri Hatıra Ormanı fidan dikimine Belediye Başkan Vekili İbrahim Gümüş, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Hakan Doğan, İlçe Jandarma Komutan Vekili Halis Yünkül, İlçe Emniyet Müdür Vekili Mustafa Gök, siyasi parti temsilcileri de katıldı.