ORDU (AA) -  Altınordu ilçesinde altın aramak için girdiği mağarada kaybolan kişi arama kurtarma ekiplerince bulundu.

İlçenin Gömüşköy Mahallesi'ndeki Kocakuyu mağarasına, önceki gün 4 arkadaşı ile giren ve altın aradıkları sırada dengesini kaybedip suya düşerek kaybolduğu belirtilen Emrullah Ergen'in (52) bulunması için başlatılan çalışmalar bugün de sürdürüldü.

Çalışmalara, Ankara'dan gelen jandarma arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra Ordu Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Ordu Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma ekipleri ve deniz polisi katıldı. Çalışmalar sırasında Ergen'e ulaşmak için önce mağaranın farklı bölümlerinde biriken su tahliye edildi. Ardından çalışmalarını sürdüren ekipler Ergen'i mağarada buldu. 

Dışarı çıkartılan Ergen, sağlık ekiplerince muayene edildi. Serum da takılan Ergen, ekiplerle bir saat kadar yürüdükten sonra karayoluna ulaştı.

Bu sırada gazetecilerin yaklaşık 42 saat mağarada yalnız kaldığını hatırlatması üzerine Ergen, "Öldüm, öldüm. Beni kurtaran ekiplere teşekkür ediyorum" dedi.

Burada ambulansa alınarak Ordu Devlet Hastanesine kaldırılan Ergen'in hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Emrullah Ergen'in eşi Melek Ergen de eşinin bulunmasına çok sevindiğini belirterek, "Eşim daha önce de denizde kaybolmuş ve 3 gün sonra bulunmuştu. Bu kez mağarada kaybolup üçüncü günde bulundu. Çok mutluyum, ikinci baharımızı yaşayacağız" diye konuştu.

İlçenin Gömüşköy Mahallesi'nde, 4 arkadaşı ile önceki gün Kocakuyu mağarasına giren Emrullah Ergen, yağmur sularının oluşturduğu göletin bulunduğu bölgede altın ararken dengesini kaybedip suya düşmüşmüş, çeşitli bölümlerden oluşan mağarada yolu bulamadığı için kaybolmuştu.

Ergen'in arkadaşlarının haber vermesi üzerine arama kurtarma çalışması başlatılmıştı.