ORDU (AA) - Ünye İnönü İlkokulu tarafından hazırlanan, TEMA Vakfı Ünye Temsilciliği, Ünye Belediyesi ve Ünye Orman İşletme Müdürlüğünce desteklenen "Ağacım Olur Musun?" Projesi kapsamında 300 sarıçam, fıstık çamı, sahil çamı tohumu dikildi.

Ünye İnönü İlkokulu Müdürü Veysel Sadan, Orman Haftası etkinlikleri çerçevesinde çocuklara ağacı tohumdan başlamak üzere sevdirmeyi ve büyüme aşamasını göstermeyi istediklerini söyledi.  

"Ne yazık ki çocuklarımız yeteri kadar toprağı, fidanı ve ağacı sevemiyor, kabullenemiyor" diyen Sadan, şöyle devam etti:

"Her yıl öğrenciler usulen önceden kazılmış yerlere fidanları dikerler. Biz bunlardan farklı olarak daha anlamlı bir proje hazırlayıp, öğretici, tüm öğrencileri kapsayacak bir proje hazırladık. Bu proje ile minik öğrencilerimiz küçük saksılarına toprağını kendi elleriyle doldurup, kendi tohumunu kendisi dikiyor. Diktiği saksısını evinin camının önüne ya da başucuna koyarak her gün o toprağı sulayacak, fidanın topraktan çıkmasını heyecanla bekleyecek, onu sevecek, isim koyacak, onu kabullenip kendinden bir parça gibi görecek. Tohumlar dikildikten 15 - 20 gün sonra çocuklarımız saksılarını alıp okula gelecekler, saksı kontrollerini yapacağız. Tohum büyüdükçe şeffaf saksısında köklenene kadar çocuklarımız onun büyüme evresini aşama aşama görecekler.”

 

Sadan, dikilen tohumların bir yıl sonra Orman Haftası'nda TEMA Vakfı, Orman İşletme Müdürlüğü ve Ünye Belediyesi’yle birlikte belirlenecek ortak alana dikilerek toprakla buluşturulmasının hedeflendiğini sözlerine ekledi. 

Öğrenciler programda dağıtılan şeffaf saksılara tohumları dikti.

Program Ünye Askerlik Şube Başkanı Vahap Özdemir, TEMA Vakfı Ünye Temsilcisi Aynur Zeren Tan, Ünye Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, Ünye Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Sibel Cerrahoğlu, TEMA Vakfı temsilcileri, öğrenciler, öğretmenlerin katılımıyla gerçekleşti.