Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Güneydoğu Anadolu Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı ve SANKO Holding Süper Film Ambalaj Sanayi İnsan Kaynakları Yöneticisi Burak Aybey, 7. İnsan Yönetimi Kongresi’ni, “Özgeçmiş değil, özgelecek” ana teması ile 9 Mayıs’ta düzenleyeceklerini söyledi.
Aybey, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri salonunda düzenleyecekleri kongre ile mesleki işbirliği ve sosyal dayanışmayı kurmayı, güçlendirmeyi ve geliştirmeyi amaçladıklarını belirterek, “Farklı bakış açılarının sunulduğu ve birbirinden değerli konuşmacıların yer alacağı kongreyi gerçekleştirerek, iş alanlarında oluşan belirsizliklerin giderilmesini öngörüyoruz” dedi.
Kongrede “Değişim Yönetimi, Davranış ve Alışkanlık Değişiminin Sağlanması, Çalışan Aidiyeti, Y Kuşağı Çalışanlar, Y Kuşağını Yönetmek, Gelecekte Stratejik İK Yönetimi Nasıl Olacak? Sanayicinin İnsan Gücünden Beklentileri, Yetenekleri Elde Tutmak, Yeni İSG Yasası’nın Yasal ve İnsani Boyutu ile İşverenin Toplumsal Boyutları” gibi konuları irdeleyeceklerini kaydeden Aybey, şöyle devam etti:
“Artık teknoloji ile herkes her işi yapabilir hale geldi ve mesleğinde uzmanlaştı. Kaliteye ve hizmete önem veren firmalar fark yaratıyor. Bu nedenle ‘İnsan Yönetimi’ne İnsan Kaynakları süreçlerine, çalıştırdıkları insanları eğitmeye ve uzmanlaştırmaya önem veren, kurumsallaşma yolunda olan firmaları ve çalışanlarını kongremize bekliyoruz.”
Aybey, kongreden bir gün önce aynı salonda, SGK Başmüfettişi İsa Karakaş yönetiminde, “İş ve İşçi Davalarında İşveren Tarafından Alınması Gereken Tedbirler ve Uygulamalar” çalıştayının düzenleneceğini, sözlerine ekledi.