Muğla’nın Menteşe ilçesine Manisa’dan hırsızlık amacı ile geldikleri öğrenilen 4 kişiden birisi yakalandı. Diğer üç kişinin arama çalışmalarının devam ettiği açıklandı.
Edinilen bilgiye göre, Muğla Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, Müştakbey Mahallesi General Mustafa Muğlalı Caddesi Caddesi üzerinde plakaları olmayan şüpheli bir araç gördü. Hırsızlık şüphesi ile çevredeki büfe ve marketler taranırken, şüpheli araca yakın mesafede bulunan bir büfe içerisinden erkek şahsın yüzü sarılı vaziyette çıkarak kaçmaya başladığı görüldü. Ekipler kaçan şüpheli şahısların kovalamaca sonucu şüpheli Ş.A. yakalandı. İşyerinde yapılan aramada, giriş kapı kilitlerinin kırılarak içeri girildiği, işyeri içerisinde çeşitli markalarda 676 paket sigara ile birlikte 4 şişe alkolün götürülmek üzere büyük bir çuval içerisine konulduğu ortaya çıktı. İşyeri içerisinde ve araçta demir kesme makası, levyeler, plastik eldivenler ve başka bir araçtan çalınan plaka ele geçirildi.
Yapılan çalışmalar sonucu; olaya karıştığı tespit edilen olay yerinden firar eden Manisa doğumlu A.A. (20), O.Ö. (21) ve M.A. (22) isimli şüphelilerin yakalama çalışmaları devam ediyor. Dört şüphelinin de Manisa’dan kiraladıkları bir araç ile Muğla’ya hırsızlık amacı ile geldikleri, İzmir’den güvenlik kamerası kayıtlarına girmemek için araçlarının her iki plakasını söktükleri, Menteşe’nin Bayır Mahallesinde ise başka bir araca ait plaka çaldıkları ve araçlarına taktıkları tespit edildi.
Yakalanan Ş.A. isimli şüpheli hakkında hazırlanan soruşturma evrakları ile birlikte adli makamlara sevk edildi.