Büyükşehir Belediye Erzurumspor tarihinde ilk kez Samsunspor ile karşılaşacak. BB. Erzurumspor’un sahasında Passolig sistemi henüz kurulmadığı için Rize Çaykur Didi Stadı’nda oynanacak olan karşılaşma bugün saat 17.00'de yapılacak.

İlk defa karşı karşıya gelecek 2 takım da yeni sezona Süper Lig parolasıyla girdi. Birçok transfer yapan iki takım da ilk 3 haftada 4 puan toplayabildi. Samsunspor, ilk hafta oynadığı Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü ile sahasında 0-0 berabere kalırken, deplasmanda Manisaspor’u 1-0 yendi. 3. haftada ise sahasında Adana Demirspor’a 1-0 kaybetti. Bş.Bld. Erzurumspor da ilk hafta deplasmanda Ankaragücü ile golsüz berabere kaldı. 2. haftada sahasında Balıkesirspor’u 4-3 yenen Dadaşlar, 3. haftada Rizespor’a deplasmanda 2-0 mağlup oldu. 

DÜDÜK YILMAZ'DA!..

Erzurum ile Samsun arasında oynanacak olan zorlu karşılaşmayı Trabzon bölgesi A klasman hakemlerinden Abdullah Yılmaz yönetecek. Yılmaz'ın yardımcılıklarını Emin Yıldırım ve Murat Şener yaparken maçın dördüncü hakemi ise Ramazan Keleş olarak belirlendi.

MAÇ HANGİ KANALDA?

Çaykur Didi Stadı'nda oynanacak ve saat 17.00'de başlayacak karşılaşma Bein Sports Max 2, 78. Kanal'dan canlı olarak ekranlara gelecek.

MAÇ ÖNCESİ İDDİALI SÖZLER

'Maç Rize’de olsa bile biz ev sahibi olarak sahaya çıkacağız'

BB Erzurumspor’un hem kaptanı hem kalecisi Kaya Tarakçı, Samsunspor maçı öncesi yaptığı açıklamada, "Takımımız bildiğiniz gibi yeni kurulan bir takım, birçok yerlerden transfer yapıldı. Bildiğiniz gibi bizim zamana ihtiyacımız var. Yeni takım olmanın dezavantajları vardır. Takımın birbirini tanıması boşluğunu yavaş yavaş atlatıyoruz. Bu aşamayı biz en az kayıpla geçirdiğimizi düşünüyoruz  Rize’de oynamamız bize büyük bir dezavantaj, bu dezavantajı şu an ne yazıktır ki kullanamıyoruz. İyi bir yoldayız, iyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum, tabi ki hedefler ve beklentiler de bir o kadar büyük. Bizler de bunun farkındayız. Kapasitesi yüksek ve kaliteli oyuncularımız var. Hedef her zaman şampiyonluk ve bu hedefe doğru gideceğiz. Samsunspor maçını da kazanmak için elimizden gelenin fazlasını yapacağız" diye konuştu.

Alpay Özalan: Bizim için iç veya dış saha fark etmiyor

Milli arada iki hazırlık maçı yaptıklarını belirten Alpay Özalan, "Gerçek Samsunspor’u artık sahada taraftarlarımıza göstereceğiz. Erzurumspor gibi zorlu bir rakiple deplasmanda oynayacağız. Sahamızda kaybettiğimiz puanları orada telafi etmek istiyoruz. Oyuncularım bunun bilincinde. Bizim için iç veya dış saha fark etmiyor. Her maça kazanmak için çıkıyoruz. Umut ediyorum bu maçtan galibiyetle Samsun’a döneceğiz." ifadelerini kullandı.