Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez Hacı Bektaş-ı Veli Cemevi’nde Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen iftar programına katıldı.

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez Kaymakamı Dr. Hasan Hüseyin Can ile birlikte Körfez Hacı Bektaş-ı Veli Cemevi’nde matem orucu tutan vatandaşlarla birlikte iftar yaptı. İftar programı sonrasında gerçekleştirilen sohbette, Muharrem ayı dolayısıyla mesajlar verildi. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Muharrem ayının önemli bir yeri olduğunu belirterek, Muharrem ayının ortak bir hüzün ve matem mevsimi olduğu kadar adalet, hikmet, hak ve hakikat sofrası olduğunu ifade etti.

Başkan Baran, "Muharrem ayının tarihimizde ve kültürümüzde önemli bir yeri vardır. Zira muharrem ayı Peygamberimizin hicreti esas alınarak hicri yılbaşı kabul edilen aydır. Muharrem ayı aşure ayıdır. Muharrem ayı bizlere, ciğerlerimizi dağlayan Kerbela’yı hatırlatan aydır. Kültürü, mezhep ve meşrebi ne olursa olsun bütün Müslümanları derin acılara boğmuştur. Kerbela’da acımasızca şehit edilen Hz. Hüseyin ve yakınlarının, haksızlığa ve zulme karşı onurlu direnişleri, doğruluk adına samimi yürüyüşleri, bütün müminlerin gönüllerinde unutulmaz izler bırakmıştır. Muharrem ayının ülkemize ve bütün İslam alemine hayırlar ve güzellikler getirmesini temenni ediyorum. Cenabı Allah tuttuğunuz orucunuzu kabul eylesin" dedi.