Hakkari Sümbül Anadolu Lisesi’nde yapılan ehliyet sınavına 3 dakika kalmasına rağmen 2 sürücü adayının içeri alınmaması tepkilere neden oldu.
Hakkari’nin değişik okullarında saat 14.30'da yüzlerce sürücü adayının katıldığı ehliyet sınavının başlamasına 3 dakika kala içeri girmeye çalışan Rojbin Taş ve Recep Durgun isimli adaylar, Lise Müdürü İsmail Ata tarafından engellendi.
Adaylar, sınava 3 dakika kala geldiklerini ancak kapıda bekleyen lise müdürü tarafından engellendiklerini öne sürerek, ”Aylarca ehliyet sınavlarına çalıştık. 3 dakika kala sınav yerine ulaştık. Kapıda bekleyen okul müdürü, '1 dakika geç kaldınız' diyerek bizi içeri almadı. Kapıda güvenliği sağlayan polis memurları, 'Müdür bey daha zaman var, bu gençleri alın' dedi ancak müdür, 'Ben tüzüğe göre hareket ederim ve kimse bana içeri al veya çıkar diyemez' dedi. Müdüre defalarca rica etmemize rağmen bizi almadılar. Aylarca çalıştığımız ehliyet sınavına girmemenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Müdür inisiyatifini kullanarak bizi içeri alabilirdi ama almadı. Kendisinden şikayetçiyiz” şeklinde konuştu.
Bir düğün töreni için orada bulunan bazı vatandaşlar da lise müdürüne tepki göstererek, "Sınava 3 dakika kalmasına rağmen sürücü adaylarını almamanız doğru değildir" dedi.
Lise Müdürü İsmail Ata ise, ”Ben katı bir insan değilim. Yönerge ne diyorsa onu uyguladım. Yönerge dışında hiçbir şey yapılmaz. Yönerge ne diyorsa onu uyguladım. Keyfi bir şey yapmadım” şeklinde kendisini savundu.
Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ise, duruma üzüldüğünü belirterek, müdürün burada kendi inisiyatifini kullanarak gençleri mağdur etmemesi gerektiğini söyledi.